like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Landelijk | 23.03.2019

Landelijke opschoondag

Van: op 4 februari 2019

Op zaterdag 23 maart is alweer de 17e editie van de Landelijke Opschoondag, dan steken tienduizenden Nederlanders de handen uit de mouwen voor een schone buurt.

Afval dat op straat belandt, wandelt niet zelf naar de afvalbak. De afbraaktijd van zwerfafval is voor ieder materiaal – en voor iedere situatie en omstandigheid – verschillend, maar een groot deel van het zwerfafval wordt slechts langzaam of zelfs helemaal niet in de natuur afgebroken. Zo duurt het minimaal 2 jaar voordat een sigarettenpeuk is afgebroken, minimaal 20 jaar voordat kauwgum is afgebroken, minimaal 50 jaar voor een blikje is afgebroken en blijft plastic zelfs oneindig in kleine stukjes in de natuur achter.

De Landelijke Opschoondag is een uitstekende gelegenheid om hier wat aan te doen!

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Nederland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws