like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN
Amsterdam | 21.02.2020

Meet Up met fragmenten Petrol Dollars for a Different Engine

Van: op 17 februari 2020

Kun je duurzaam beleggen en investeren in het huidige kapitalistische systeem? Een avond met filmmaker Eline Hesse en andere gasten.

Toen Eline Hesse van haar gepensioneerde vader John, die manager bij Royal Dutch Shell was, aandelen van onder andere Shell en McDonalds kreeg, wilde ze deze anders investeren dan hij dat deed. 'Petrol Dollars for a Different Engine' is de film die Eline samen met filmmaker Robin Vogel maakte over de zoektocht naar het duurzaam herinvesteren van het geld, om zo de wereldwijde klimaatcrisis tegen te gaan, in plaats van eraan bij te dragen. Het werd een heel persoonlijke documentaire, waarin duidelijk wordt hoe moeilijk het is om duurzame idealen na te jagen in de vaak ondoorgrondelijke beleggingswereld.

BES LED

 

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws