like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Leeuwarden | 17.05. - 18.05.2018

Nationaal Congres ‘Waddenzee Wereldklasse’

Van: op 16 mei 2018

De nationale en internationale Waddengemeenschap buigt zich op 17 en 18 mei over de toekomst van de Waddenzee. De tweedaagse vindt plaats in schouwburg De Harmonie in Leeuwarden, in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa.

Op donderdag 17 mei is er speciaal voor beleidsmakers, ondernemers, gebruikers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit Nederland het nationaal congres ‘Waddenzee Wereldklasse’. De centrale vraag tijdens het congres is: hoe zorgen we er samen voor dat dit kwetsbare werelderfgoed een gebied van wereldklasse wordt. Wat is daar voor nodig en voor welke uitdagingen stelt ons dat als Nederlandse Waddengemeenschap?

Een dag later – op vrijdag 18 mei - komen de ministers van de drie Waddenzeelanden Denemarken, Duitsland en Nederland in Leeuwarden bijeen voor de vierjaarlijkse trilaterale regeringsconferentie. Op deze dag worden nieuwe internationale afspraken over het beheer van de Waddenzee gemaakt. Ook zal dan verslag aan de drie ministers worden uitgebracht van de opbrengst en de geformuleerde ambities tijdens ‘Waddenzee Wereldklasse’.

Sprekers tijdens het congres zijn onder andere Marjan Minnesma van de Stichting Urgenda, Co Verdaas, chairman van de Wadden Sea Board en oud-voetbalcoach Foppe de Haan.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Friesland, Professionals, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!