like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Landelijk | 13.03.2019

Nationale Boomfeestdag!

Van: op 21 februari 2019

Woensdag 13 maart 2019 - ‘ieder kind een boom’

Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Al bijna 60 gemeenten hebben deze zelfde intentie uitgesproken door het tekenen van de Intentieverklaring - ieder kind een boom -. Ook de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ondersteunt dit Boomfeestdagproject. Dit doet ze door gemeentecolleges te stimuleren om deze Intentieverklaring te ondertekenen en te promoten dat deze intentie gemeente breed uitgedragen zou moeten worden. Dat betekent dus niet alleen bij planuitvoerders maar ook bij beleidsmakers, planvoorbereiders en architecten.

Het belang voor gemeenten

De gemeente helpt de kinderen om ze natuur bewuster te maken en zij helpen de gemeenten in de PR van het gemeentelijk groen en openbare ruimte. Daarnaast dragen de kinderen ook een steentje bij aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen in hun gemeente, want de aanplant van bomen en bossen helpt bij het halen van deze klimaatdoelen.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Nederland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!