like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 05.06.2019

Next generation ontwikkelingshulp: Ondernemers aan zet

Van: op 21 april 2019

Ondernemers in Nederland hebben een verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en toekomst van kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden – of niet?

Uit onderzoek van MVO Nederland blijkt dat 8 op de 10 bedrijven vinden dat zij een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Tegelijkertijd geven ondernemers aan dat zij in de dagelijkse praktijk onvoldoende mogelijkheden zien om hier iets aan te doen. Er moeten jaardoelen bereikt worden, salarissen betaald en mensen bijgeschoold. Kortom; zakelijke doelen en het runnen van de onderneming nemen veel tijd in beslag en laten vaak weinig ruimte voor het uitwerken van een kwalitatieve maatschappelijke bijdrage. Maar kunnen we daarmee niet stellen dat maatschappelijke activiteiten gewoon te weinig prioriteit hebben? En wordt het niet hoog tijd dat bedrijven een maatschappelijke bijdrage toepassen als structureel onderdeel van de bedrijfsvoering?

Meer informatie

 

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!