like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Nieuwe leden gaan meer dan 30.000 kg CO2 uit de lucht halen; doe jij ook mee?

Van: op 4 mei 2019

bomen planten met duurzaamnieuws

Sinds januari haalt Duurzaamnieuws.nl voor elk nieuw lid 250 kg CO2 uit de lucht. Dat doen we door bomen te planten in tropisch natuurgebied. Daar nemen ze de meeste CO2 op en verschaffen ze de lokale bevolking werk. Inmiddels zijn er al meer dan 125 bomen geplant, die samen goed zijn voor het opnemen van 30.000 kg CO2 gedurende hun leven.

Waarom lid worden van Duurzaamnieuws.nl? Wij zorgen elke dag opnieuw voor betrouwbaar nieuws en duidelijke informatie die jou helpt om die keuzes te maken die jezelf en de wereld op een waardige manier vooruit brengen. Voor nu en later. En we helpen je met argumenten waarmee je ook anderen kunt overtuigen om zulke keuzes te maken.

Fairphone 3_Staring lady

Samen kunnen we ook concreet iets doen: voor elk nieuw lid planten we een boom in het Kibale National Park in Oeganda, waar het oerbos en haar bewoners bedreigd worden. Zo halen we met elke boom tot een kwart ton CO2 uit de lucht. Het project is van Trees for All, dat werkt aan structureel herstel van de natuur, en dat de lokale bevolking in haar bestaan helpt .

Dat kunnen we natuurlijk alleen maar doen dank zij mensen zoals jij die ons willen steunen als lid of donateur.  Want om elke dag nieuwe en betrouwbare informatie te bieden is geld nodig. Dat krijgen we alleen maar bij elkaar als ook genoeg lezers hun waardering omzetten in een lidmaatschap of donatie.

Nu heeft lid worden dus extra effect: je helpt onafhankelijke berichtgeving voor een betere wereld en je draagt concreet bij aan een beter klimaat. Doe dus ook mee en word nu lid!

Als lid profiteer je bovendien van extra voordelen: je ontvangt de nieuwsbrief als eerste (en zonder reclame), je kunt de website bezoeken zonder storende banners en je ontvangt periodiek korting op speciale ledenaanbiedingen.


Klik hier om lid te worden
 

Als je liever geen lid wil worden kun je ons ook helpen met een donatie. Dat kan met elk bedrag*, en ook anoniem. (Ook voor elke € 50,- euro aan donaties planten we een boom.)

Klik hier om te doneren

Doe ook mee en steun Duurzaamnieuws.nl (en het klimaat). Dank je wel.

Peter van Vliet,
hoofdredacteur

 

* het minimum bedrag voor een donatie bedraagt € 10,-

Wil je meer weten over het project en hoe we de bomen aankopen? Kijk dan op deze pagina.

Meer artikelen uit de categorie: abopromo

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws