like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Ook elektrisch rijden begint met het theorie-examen

Van: op 28 augustus 2019

We gaan steeds schoner rijden en er verschijnen steeds meer elektrische auto's op de weg. En binnenkort kunnen we zelfs zelfrijdende auto's verwachten. Maar rijden begint altijd met het halen van een rijbewijs, en dat start met het theorie-examen halen.

Het leren van de theorie voor het aanvragen en halen van een rijbewijs is niet moeilijk. Kijk maar om je heen: iedereen die in een auto of op een motor of brommer rijdt heeft het gehaald. Dat kun jij dus ook. En je kunt eigenlijk niet zonder: ook om een zelfrijdende auto te besturen heb je een rijbewijs nodig.

Om je slaagkans te vergroten is het wel belangrijk dat je voor een goede voorbereiding zorgt. In de praktijk slagen minder dan de helft van de kandidaten de eerste keer voor hun theorie-examen van het CBR.

Gevolgen

Dat kan vervelende gevolgen hebben. Want om je praktische rijexamen aan te kunnen vragen, moet je eerst geslaagd zijn voor je theorie-examen. Dan krijg je een certificaat dat anderhalf jaar geldig is. Ben je in die tijd nog niet klaar voor je praktijkexamen? Dan moet je het theorie-examen opnieuw doen.

Zorg dus voor een goede en gedegen opleiding. Die kun je bij elke rijschool volgen en er zijn ook mogelijkheden om de lessen en het examen zelf in één dag te doen. 

Voor de meeste mensen is die mogelijkheid niet weggelegd, en het is ook belangrijk om de tijd te nemen om het examen goed te oefenen. 

Daarom kiezen veel kandidaten voor online theorie leren. Dat kan in je eigen tempo en op alle tijdstippen, zodat je lestijd goed is te combineren met werk of andere verplichtingen. En wanneer je denk er klaar voor te zijn, kun je ook online gratis een theorie-examen oefenen.

Voor welke optie je ook kiest, voor iedereen blijft gelden dat hoe meer je oefent, hoe groter je slaagkans wordt.

Meer artikelen uit de categorie: Info