like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Veghel | 04.03.2018

Open dagen bij De Verspillingsfabriek op 4 en 18 maart

Van: op 28 februari 2018

Nederlanders gooien nog steeds elke dag veel eten in de kliko. Per jaar wel 41 kilo per persoon, omgerekend is dat € 120,-. Het is een derde van ons voedsel. Maar niet alleen thuis gaat het mis. Want koop jij een tomaat met een plekje of een hele kromme komkommer? Vast niet, en je bent niet de enige. Elke dag blijven er zo heel veel rijpe en smaakvolle, maar ‘lelijke’ producten achter in de supermarkt. Maar ook bij leveranciers en veilingen. Wij maken met die geredde groenten smaakvolle producten, zoals soepen en sauzen. Ze zijn bestemd voor de horeca en de retail. Horeca-ondernemers kunnen bijvoorbeeld de soepen kopen via Sligro of Bidfood. Consumenten kunnen terecht in de supermarkt, bijvoorbeeld voor de verse ketchup bij de Jumbo of de Barstensvol-soepen bij Emté. Hoe die soepen en sauzen gemaakt worden, kun je gaan bekijken op 4 en 18 maart. En natuurlijk ga je proeven en krijg je tips voor thuis om voedselverspilling te voorkomen.

Naast De Verspillingsfabriek zijn nog meer partijen in Veghel samen bezig om voedselverspilling in Nederland op de kaart te zetten. Ze doen dit vanuit het centrum voor circulair ondernemen: THREE-SIXTY. Al deze partijen willen ervoor zorgen dat er oplossingen, inzichten en overzichten komen om voedselverspilling tegen te gaan. Zo vind je in THREE-SIXTY (afdelingen van) de FoodWaste Xperts, MVO Nederland en Wageningen Universiteit. Ook THREE-SIXTY zet op 4 en 18 maart haar deuren open voor het publiek.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Brabant, Professionals, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!