like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Veghel | 18.03.2018

Open dag bij De Verspillingsfabriek

Van: op 28 februari 2018

Nederlanders gooien nog steeds elke dag veel eten in de kliko. Per jaar wel 41 kilo per persoon, omgerekend is dat € 120,-. Het is een derde van ons voedsel. Maar niet alleen thuis gaat het mis. Want koop jij een tomaat met een plekje of een hele kromme komkommer? Vast niet, en je bent niet de enige. Elke dag blijven er zo heel veel rijpe en smaakvolle, maar ‘lelijke’ producten achter in de supermarkt. Maar ook bij leveranciers en veilingen. Wij maken met die geredde groenten smaakvolle producten, zoals soepen en sauzen. Ze zijn bestemd voor de horeca en de retail. Horeca-ondernemers kunnen bijvoorbeeld de soepen kopen via Sligro of Bidfood. Consumenten kunnen terecht in de supermarkt, bijvoorbeeld voor de verse ketchup bij de Jumbo of de Barstensvol-soepen bij Emté. Hoe die soepen en sauzen gemaakt worden, kun je gaan bekijken op 18 maart. En natuurlijk ga je proeven en krijg je tips voor thuis om voedselverspilling te voorkomen.

Naast De Verspillingsfabriek zijn nog meer partijen in Veghel samen bezig om voedselverspilling in Nederland op de kaart te zetten. Ze doen dit vanuit het centrum voor circulair ondernemen: THREE-SIXTY. Al deze partijen willen ervoor zorgen dat er oplossingen, inzichten en overzichten komen om voedselverspilling tegen te gaan. Zo vind je in THREE-SIXTY (afdelingen van) de FoodWaste Xperts, MVO Nederland en Wageningen Universiteit. Ook THREE-SIXTY zet op 18 maart haar deuren open voor het publiek.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Brabant, Professionals, Publiek