like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Utrecht | 03.03.2020

Pompen of verzuipen – Een klimaatbestendige toekomst

Van: op 27 december 2019
Oude vertrouwde infrastructuren moeten drastisch op de schop om onze manier van leven duurzaam te maken. Hoe gaan we dat doen?
Gortdroge zomers, buien die extremer worden, en verzengende hitte. De ecologische crisis is een feit. Wetenschappers voorspelden het al, maar nu gaan we de gevolgen echt merken. Als we niets doen, zal de oneindige toevoer van zoet water of het moeiteloos oproepen van stroom uit je stopcontact straks niet meer vanzelfsprekend zijn. Oude vertrouwde infrastructuren moeten drastisch op de schop om onze manier van leven duurzaam te maken. Hoe gaan we dat doen? In deze reeks vertellen wetenschappers over de wereld van morgen. Hoe een stad kan overleven in tijden van droogte, maar tegelijkertijd om kan gaan met grote hoeveelheden water. Hoe we de gigantische afvalhopen kunnen verminderen, door de waarde van afval in te zien. Hoe data kunnen helpen vervoer, mensen en behoeften op elkaar af te stemmen. Wie gaat welk steentje bijdragen?

3 maart: De energietransitie: gas erop!

Aan ambities om de energietransitie vorm te geven geen gebrek. Maar aan politieke daadkracht lijkt het te ontbreken. Welke pijnlijke keuzes zijn er nodig?

(verder op 10, 17 en 24 maart)

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Professionals, Publiek, Utrecht