like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Den Haag | 24.06.2019

Presentatie en overhandiging klimaatplan Urgenda

Van: op 23 juni 2019

Maandag 24 juni (14:30-18:00), precies 4 jaar na het winnen van de Klimaatzaak bij de rechtbank, vindt in Diligentia Den Haag de presentatie en overhandiging plaats van het pakket van 40 maatregelen aan het kabinet. In de afgelopen maanden zijn er al vele maatregelen met ondersteuning van meer dan vijfhonderd organisaties in allerlei maatschappelijke coalities bekend gemaakt. Zie 40puntenplan. Dit pakket maatregelen dient als handreiking om te voldoen aan de uitspraak van de Rechtbank en het Hof Den Haag in de Klimaatzaak: 25% CO₂-reductie in 2020 ten opzichte van 1990.

De overheid stelt in februari 2018 op basis van cijfers van het PBL dat maatregelen genomen moeten worden om ongeveer 9 Megaton (Mton) extra CO₂-uitstoot te reduceren. De overheid zegt dat dat moeilijk is en daarom reiken wij ze de hand met concrete oplossingen en partijen die ze willen uitvoeren. Wij vermoeden dat het gat wel eens groter dan 9 Megaton zou kunnen zijn, omdat het eind 2018 nog een gat van 24 Mton was. Dus voor de zekerheid leveren we wat extra ideeën aan om toch het gat te dichten.

Algemeen

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Den Haag, Publiek, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws