like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Groningen | 22.04.2020

SER x PdZ – Welvaart duurzaam verdienen

Van: op 22 februari 2020
Hoe pakken we regionaal de kansen voor landelijke transities?

Nederland zit midden in verschillende grote transities. Zo gaan we de komende dertig jaar van fossiele brandstof af en zetten we in op volledig hernieuwbare energiebronnen als zonne-energie en wind. Maar ook de economie is aan verandering toe. Niet alleen kijken we hoe we van afval nieuwe grondstoffen kunnen maken, maar we gaan ook anders denken over bezit. Veel van wat we nu doen en normaal vinden, gaat veranderen.

Dat biedt heel veel mogelijkheden voor nieuwe en andere bedrijvigheid. Werk zal veranderen, en waar sommige banen verdwijnen, ontstaan er nieuwe. Als we het goed aanpakken, wordt de industrie een innovatieve groene koploper in de wereld. Voor de landbouw liggen mogelijkheden in de biobased economie. Circulaire economie kan voor nieuwe banen en bedrijvigheid zorgen. Hoe worden we in de regio koploper op deze ontwikkelingen?

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Groningen, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!