like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN
Amsterdam | 15.04.2020

Sign of Time – Designing the future of solar

Van: op 22 februari 2020
Een avond over toekomstscenario's waarin objecten hun eigen energie opwekken.
Anno 2020 neemt ons energieverbruik alleen maar toe. Wat als we het energievraagstuk anders bekijken en dagelijkse gebruiksobjecten, denk aan tafels en stoelen, inzetten om energie op te wekken? Hoe kunnen we dit ontwerpen?
Per uur geeft de zon ons voldoende zonlicht om onze hele wereld voor één jaar van energie te voorzien, maar we maken daar nog veel te weinig gebruik van. Hoewel veel mensen bij zonnepanelen nog denken aan die blauwe plateaus op daken, is er inmiddels een hele nieuwe generatie ontwerpers opgestaan die zonne-energie op een mooie manier integreert in ons dagelijks leven. De truc: tot in de puntjes uitgewerkt design waardoor je het energie-element soms niet eens meer ziet.

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws