like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
| 10.03.2019

Speciale editie Verkiezing Groenste Politicus

Van: op 17 februari 2019

Nederland heeft gekozen: bijna 43% van de stemmen voor de Groenste Politicus 2018 ging naar drie van de tien genomineerden. Daarmee zijn Hagar Roijackers (Statenlid Brabant, GroenLinks), Adnan Tekin (Gedeputeerde Noord-Holland, PvdA) en Annemieke Wissink-Berkers (Statenlid Overijssel, PvdA) door naar de finale! Nu is de vakjury aan zet. Zondagochtend 10 maart maakt Natuurmonumenten de Groenste Politicus bekend tijdens het radioprogramma BNNVARA’s Vroege Vogels.

Voor de elfde keer organiseert Natuurmonumenten de verkiezing tot Groenste Politicus. Op een belangrijk moment voor natuur en landschap in Nederland. De verkiezing vindt namelijk plaats in aanloop naar de Provinciale Staten verkiezingen op 20 maart aanstaande. En provincies zijn in toenemende mate verantwoordelijk voor de bescherming van natuur en landschap. Daarom zetten we de provincies ditmaal extra in het zonnetje bij de verkiezing tot Groenste Politicus. Dit jaar kunnen alleen provinciale politici meedingen naar de felbegeerde titel.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Nederland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!