like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN
Boxtel | 24.10.2018

Startmanifestatie ‘Ware Winst Brabant’

Van: op 10 oktober 2018

Op 24 oktober is de startmanifestatie van het project ‘Ware Winst Brabant’ in het Gemeentehuis van Boxtel.  Daar zal een presentatie worden gegeven over de doelstellingen van het project en vier Brabantse bedrijven zullen zich daar presenteren als de pioniers van het project, gericht op een nieuwe economie. De huidige markteconomie negeert immers de ecologische grenzen van onze planeet, splijt samenlevingen en slaagt er niet in de basisbehoeften van velen te vervullen. Steeds meer mensen zoeken daarom naar een andere economie, die sociaal, ecologisch, rechtvaardig en democratisch is.

Startmanifestatie
De bijeenkomst in Boxtel is op 24 oktober is van 16.30 tot 20.00 uur, met tussendoor soep en een broodje. Iedereen is daarbij van harte welkom. Opgeven voor deelname aan de startmanifestatie kan per email bij de secretaris van ‘Ware Winst Brabant’ Frans Maas:  info@warewinstbrabant.nl. Naast de mensen van de betrokken bedrijven zullen ook vertegenwoordigers vanuit de provincie Brabant en van de Gemeente Boxtel bij de start aanwezig zijn.

Pioniersbedrijven
In Brabant zal gestart worden met vier pioniersbedrijven. Dat zijn de fabrieken van Baril Coatings in Den Bosch en Etten Leur, het administratiekantoor Buro Bilan in Tilburg, de kringloopwinkels van Het Goed in diverse gemeenten, en het circulaire elektronicabedrijf SNEW in Boxtel. Het gaat bij het project om samen concreet te werken aan een nieuwe economie. Er wordt daarbij bewust gewerkt aan het creëren van meer waarden dan alleen maar geld. En dat streven wordt samengevat in een nieuw soort balans, waarin ook de inspanningen op sociaal en ecologische gebied worden vastgelegd, naast transparantie en democratisch functioneren.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Brabant, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws