like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Utrecht | 03.04.2020

Symposium – Opties voor negatieve CO2-emissies

Van: op 20 januari 2020

Symposium Milieunetwerk GroenLinks en PvdA Duurzaam

Moeten we CO2 uit de lucht gaan halen om de opwarming van de aarde te beperken? Zo ja, hoe?

Om de doelen van het Parijsakkoord te halen en onder de 1,5 graden mondiale temperatuurstijging te blijven zal het volgens de wetenschappers van het IPCC nodig zijn om actief CO2 uit de atmosfeer te verwijderen, met name in de tweede helft van deze eeuw. Dit naast het terugbrengen van de CO2-emissies naar 0 in 2050. Omdat deze emissiedoelstelling niet zonder meer gehaald zal worden kan het op korte termijn al actief gaan verwijderen van CO2 een zinvolle optie zijn.

Er bestaan vele ideeën en mogelijkheden om CO2 te verwijderen, van het grootschalig aanplanten van bossen tot het ondergronds opslaan van de CO2 uit bio-energie. Sommige wetenschappers willen daarnaast experimenteren met het in de atmosfeer brengen van stoffen die zonlicht weerkaatsen  – controversiële technieken die de opwarming van de aarde kunnen vertragen maar het CO2-probleem niet of nauwelijks aanpakken.

Meer informatie en aanmelden

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!