like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Velp | 25.10.2018

Symposium Voedselbossen. Toekomst voor de bosbouw?

Van: op 20 oktober 2018

Gaan we voedsel oogsten uit het bos?
Deze vraag staat centraal in het symposium Toekomst voor de bosbouw: vier voedselrijke bosbouwinnovaties dat op 25 oktober a.s. plaatsvindt op Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Bosbouw wordt in Nederland steeds meer primair als natuur ervaren. Terwijl er wel degelijk een economisch verdienmodel aan ten grondslag ligt en er te vaak sprake is van monoculturen die forse problemen opleveren voor de biodiversiteit.

In dit symposium presenteren The Plant, landgoed Welna, Stichting Voedselbosbouw Nederland, de Bosgroepen en Hogeschool Van Hall Larenstein de resultaten van een POP3 innovatieve concepten project dat als doel heeft om vier innovatieve voedselrijke bosbouwconcepten op te leveren en een online vertaling daarvan, zodat ook anderen met deze ideeën aan de slag kunnen gaan, op hun eigen land.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Gelderland, Professionals, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!