like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 18.03.2020

Tegenlicht Meet Up – Future Food

Van: op 9 februari 2020

Met wie moeten we aan tafel om wereldwijd alle monden te kunnen voeden in 2050?

Ontbijten we straks met een infuus van vitaminepoeders in de toekomst? Of eten we straks misschien wel een broodje met insecten bij de lunch en goulash van kweekvlees als diner? Waar komt ons eten in 2050 vandaan en hoe wordt het bereid? Zal technologie de overhand nemen en bestaat ons voedsel straks uit pillen afgestemd op ons DNA of gaan we terug naar hyperlokale voedselproductie door nieuwe, duurzame boeren?

Door de groeiende wereldbevolking moeten we gaan nadenken over hoe we iedereen van voedsel zullen voorzien in de toekomst, terwijl we de impact op het klimaat drastisch beperken. Het probleem is bekend en er zijn gelukkig steeds meer initiatieven die een oplossing bieden. Helaas blijkt de transitie naar het toepassen van deze oplossingen op grote schaal erg moeizaam, hoe komt dat? En wat is de rol van ons ‘gewone mensen’ in dit alles? Eén ding is zeker, het aantal te voeden monden zal blijven groeien, en dus zullen er op allerlei niveaus veranderingen nodig zijn.

Fairphone 3_Staring lady

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws