like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Utrecht | 18.08.2019

Tel mee met de PvdD!

Van: op 13 augustus 2019

Help mee met het in kaart brengen van de effecten van afgelopen zomer (de warmste zomer ooit!) op de bloeiende planten in de bermen!

Werkgroep Utrecht van de Partij voor de Dieren organiseert zondag 18 augustus een middag vol bloeiende bloemen, vlinders en natuur. Iedereen is welkom om mee te doen!

We gaan bloeiende planten tellen in de bermen in de omgeving van Landgoed Oostbroek. Hiermee ondersteunen we de campagne ‘Mijn berm bloeit’ van de stichting Floron en De Vlinderstichting. Zij vragen aandacht voor de bloemenpracht in onze bermen en voor de vlinders en andere insecten die hiervan leven.

Maak je je liever op een andere manier nuttig? Ga voor cleanuppen of ploggen (joggend zwerfafval opruimen) in het mooie gebied rond Landgoed Oostbroek. Wij zorgen voor vuilniszakken.

Aansluitend zal Loes, actief werkgroeplid van de PvdD en vrijwilliger op Landgoed Oostbroek, een rondleiding geven door de prachtige kruiden- en vlindertuin van het landgoed.

Zondag 18 augustus 2019
Vanaf 13:45 uur: Verzamelen op de T-splitsing Münsterlaan- Marburglaan, De Uithof, Utrecht
14:00 - 15:30 uur: Bermkruiden tellen* **
15:30-16:00 uur: Pauze (met mogelijkheid tot bezoeken van het winkeltje van Landgoed Oostbroek)
16:00 - 17:00 uur: Rondleiding Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 45a, De Bilt

* je hoeft geen flora-deskundige te zijn!
** of ga voor een cleanup!

Facebookpagina

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Publiek, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!