like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Den Haag | 13.03.2019

Verbinden door vergroenen?

Van: op 1 maart 2019

Kunnen we door te verduurzamen ook depolariseren en verbinden?

Politici waarschuwen steeds vaker: ‘De energietransitie vergroot de kloof tussen mensen in de samenleving.’ Maar is dat onvermijdelijk zo? In de vierde aflevering van de debatserie Wie is wij? onderzoekt De Tussenruimte of we, door te verduurzamen, ook kunnen depolariseren en verbinden.

Zorgwekkende ontwikkelingen als polarisatie en klimaatverandering doen de gevoelstemperatuur stijgen. Maar in de wiskunde is -1 x -1 altijd + 1. Zou dat niet ook voor de klimaatproblematiek en polarisatie kunnen gelden? Het gevecht tegen de klimaatverandering kun je vergelijken met de strijd tegen het water door onze voorvaderen. Een gigantische uitdaging die alleen in gezamenlijkheid kan worden overwonnen.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Den Haag, Publiek, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!