like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Amsterdam | 15.01.2019

Vonk-avond: vanPlestik

Van: op 11 januari 2019

Tijdens deze avond luisteren we naar het verhaal van de startup genaamd vanPlestik. Een passend verhaal in de week van de circulaire economie.

Plastic afval zorgt wereldwijd voor grote problemen voor mens en natuur. Bij vanPlestik gebruiken ze plasticafval als grondstof voor de 3D printers en op die manier maken ze lokale plastic recycling mogelijk. In Nederland kan vanPlestik het plasticafval on-demand omzetten in unieke, hoogwaardige en betaalbare objecten zoals meubels en onderdelen voor de lokale industrie. Wereldwijd hopen ze bij te dragen aan de reductie van het plastic afvalprobleem door plastic recycling kosteneffectief en lokaal, op plekken ver van conventionele recycling faciliteiten mogelijk te maken.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Noord-Holland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!