like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
Online | 06.05.2020

VPRO Tegenlicht Meet Up – The bigger picture (LIVECAST)

Van: op 24 april 2020

Wat betekent de coronacrisis op de lange termijn voor globalisering en bijbehorende sociale, politieke en economische trends?

De coronacrisis is zeer ingrijpend in het hier en nu, maar sommige denkers zien slechts een kleine correctie op een veel groter schaalniveau. Wie van een afstand kijkt naar de planeet, ziet lijnen en patronen, waarin het coronaverhaal hooguit een klein stapje is in een veel grotere transitie. Wat betekent de deze crisis op de lange termijn voor globalisering, geopolitiek, verstedelijking, levensverwachting en demografische trends? Vallen we terug op de eigen natiestaat of bewegen we juist door richting totale wereldwijde verwevenheid? Wie worden straks de slachtoffers van deze fase van de globalisering en wie de winnaars? Tegenlicht zoomt uit en probeert lange lijnen te ontwaren. In deze LIVECAST identificeren en bespreken we deze lange lijnen in de context van Nederland en Amsterdam.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Nederland, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws