like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
online | 15.09.2020

Webinar circulaire economie en industriele ecologie, TU Delft

Van: op 25 augustus 2020

Industriële ecologie en circulaire economie zijn twee begrippen die steeds belangrijker worden in de industrie. Steeds meer bedrijven zijn er mee bezig en veranderen hun business model. De circulaire economie betreft zoal het sluiten van materiaalkringlopen, het intensiever gebruik en hergebruik van producten en het organiseren van een langere levensduur van producten en onderdelen. Industriële ecologie betreft de samenwerking tussen bedrijven en uitwisseling van materialen en energie.

Kennis maken met deze begrippen kan ook voor uw bedrijf interessant zijn, omdat de afhankelijkheid en risico’s van materialen en halfproducten afneemt, en het nieuwe business kan brengen. Andere bedrijven kunnen er al mee bezig zijn, waardoor uw bedrijf ook hierop moet inspelen. Verder neemt de milieudruk in veel gevallen flink af. Maar, hoe pakt men dit nu allemaal aan en waar begint men?

In dit webinar gaan we in op de begrippen, modulaire systemen en hergebruik van materialen. Doel is om u op weg te helpen in de industriële ecologie en de circulaire economie. Het programma ziet er als volgt uit: 

13.15 – 13.30 virtuele inloop

13.30 - 14.30 Symbiosis of Circular Economy and Industrial Ecology, door Gijsbert Korevaar (faculteit Industrieel ontwerpen, technische Universiteit Delft)

14.30 – 14.45 vragen

14.45 – 15.15 Modular meets Circular, door Wouter van Gerwen, (Tebodin)

15.15 – 15.30 vragen

15.30 – 16.00 The method of recircling, door Laurens Groen (Milgro)

16.00 – 16.15 vragen

 

Dit kosteloze webinar wordt gegeven in het kader van InSysHub, een activiteit van het European Innovation and Technology programma Raw Materials (EIT-RM, www.eitrawmaterials.eu). EIT RawMaterials is geïnitieerd en gefinancierd door het EIT (European Institute of Innovation and Technology), een orgaan van de Europese Unie. Het is het grootste en sterkste consortium in de grondstoffensector wereldwijd. Haar visie is om grondstoffen-weerbaarheid te ontwikkelen tot een grote kracht voor Europa. Haar missie is om concurrentievermogen, groei en aantrekkelijkheid van de Europese grondstoffensector te stimuleren door radicale innovatie, nieuwe onderwijsbenaderingen en ondersteund ondernemerschap.

Voor dit kosteloze webinar kunt u zich aanmelden met dit formulier of via mijn e-mail adres: j.h.welink@tudelft.nl. Na uw aanmelding zullen wij uw e-mail adres volgens AVG behandelen, en het alleen gebruiken voor zaken rond dit seminar als het bevestigen van uw deelname tot dit seminar, het nasturen van de slides (pdf) en het tonen van het aantal deelgenomen mensen aan dit webinar.  U krijgt dan nog de inlog gegevens voor dit seminar opgestuurd.  

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Professionals

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws