like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN
Rotterdam | 15.01.2019

Workshop – Meer waarde uit grondstoffen

Van: op 16 december 2018

In een circulaire economie draait het om waardebehoud van grondstoffen. Hierbij doen we liever niet aan downcycling, maar zorgen we dat afval en reststromen uit de industrie weer opnieuw als grondstoffen kunnen worden ingezet. Afval is immers een grondstof die de weg kwijt is.

Elke reststroom vertegenwoordigt een waarde. Het is echter de vraag of deze waarde volledig kan worden benut, en of de baten van het verzilveren van die waarde opwegen tegen de kosten. Zo is een mobiele telefoon waardeloos als je hem in de vuilnisbak gooit, maar een schat aan grondstoffen (o.a. zeldzame metalen) als je die er op de juiste wijze uit kan halen. Gezamenlijk met de experts van Wastelab kijken we naar het proces om reststromen te valoriseren of verwaarden, oftewel meer waarde te halen uit grondstoffen.

Meer informatie

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Professionals, Rotterdam, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws