like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Siemens en Fluence gaan wereldwijd energieopslag financieren

Van: op 30 januari 2018

waterstof bromide flow batterij energieopslag

Siemens Financial Services (SFS) en Fluence, een door Siemens en AES opgerichte onderneming, gaan hun klanten te ondersteunen bij hun investeringen in oplossingen voor energieopslag.

Het nieuwe financieringsprogramma biedt klanten mogelijkheden op het gebied van leasing en projectfinanciering voor gekwalificeerde projecten, gebruik makend van de drie toonaangevende energieopslagplatforms van Fluence. De door Fluence geboden combinatie van ongeëvenaarde ervaring op het gebied van energieopslag, de beproefde technische oplossingen en de beschikbaarheid van financiële oplossingen op maat, zal de totale systeemkosten van energieopslag verder omlaag brengen. Daarnaast zal het de groei van dit dynamische segment van de energiemarkt – door Bloomberg New Energy Finance (BNEF) geschat op $100 miljard in 2030 – versnellen.

 

Energieopslagprojecten

“SFS staat klaar met een aanzienlijk kapitaal om via ons Fluence-programma in te spelen op de behoeften van de groeiende markt voor energieopslag,” aldus Roland Chalons-Browne, CEO van Siemens Financial Services. “Klanten toegang bieden tot zowel geavanceerde energieopslagtechnologie als het kapitaal dat nodig is om energieopslagprojecten te kunnen realiseren – ongeacht omvang of regio – is een unieke formule, waarmee de markt exponentieel kan groeien.”

Fluence gaat deze maand van start en is opgericht om klantspecifieke oplossingen op het gebied van energieopslag, alsmede de door klanten en financiële instellingen gevraagde dienstverlening daaromheen te kunnen aanbieden. Fluence combineert ‘s werelds meest uitgebreide portfolio voor industriële energieopslag met de praktijkervaring, de wereldwijde aanwezigheid en de backup van twee grote, gevestigde ondernemingen uit de energiesector. Met bijna 500 MW aan gerealiseerde of gecontracteerde energieopslagprojecten in vijftien landen is het track record van Fluence bijna dubbel zo groot als dat van welke andere onderneming ook.

 

Kapitaalinvesteringen

“Met dit SFS financieringsprogramma kunnen we onze klanten een breed spectrum van kapitaaloplossingen aanbieden, variërend van ‘small-ticket leasing’ tot grootschalige projectfinanciering en alles wat daar tussen zit,” aldus Stephen Coughlin, CEO van Fluence. “Financiering wordt vaak gezien als een obstakel. Maar de samenwerking met SFS maakt kapitaalinvesteringen in energieopslag voor veel van onze klanten een stuk eenvoudiger, zodat ze verder kunnen met hun opslagprojecten.”

Lees meer over energieopslag

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws