brave new food startup challenge

Startup Challenge helpt om duurzaam voedsel te ontwikkelen

Met de Startup Challenge 2022 daagt het brave new food netwerk zowel innovatieve startups als gevestigde voedselbedrijven uit om samen te werken aan nieuwe oplossingen voor de urgente uitdagingen waar ons voedselsysteem voor staat
maxcrowdfunding

Maxcrowdfunding

De vastgoedexperts van Max Crowdfund selecteren speciaal voor jou de beste projecten met de grootste zekerheden.
gaswinning in de Waddenzee

Gaswinning onder de Waddenzee lost gastekort niet op

Nederland wil naar gas blijven boren onder de Waddenzee. Een groep wetenschappers blijft zich daartegen verzetten en schreef opnieuw een brief aan de betrokken ministers. Die willen een vergunning geven voor nieuwe gaswinning.
ongelijkheid en armoede

Armoede in Nederland neemt fors toe

Steeds meer huishoudens voelen de hoge inflatie in hun portemonnee, waardoor de armoede in Nederlands fors toeneemt. Dat laten de ramingen van het CPB zien.
lemu ecosystemen beschermen

Hoe kun je slim data gebruiken om ecosystemen te beschermen?

Een op data gebaseerd platform bouwt een wereldwijde gemeenschap die mensen en organisaties ondersteunt om de natuurlijke wereld en ecosystemen te beschermen. Technologie en natuur gaan samen in een app om te leren, te verbinden en een meetbare impact op de natuur te hebben.
vergroenen landbouw

Voedselbos en boslandschap bieden nieuw agrarisch verdienmodel

De landbouw heeft behoefte aan perspectief. Het project 'Voedsel uit het bos' levert voorbeelden van alternatieven voor heel diverse situaties. Daarvoor wordt er per deelnemer een eigen voedselbos of boslandschap ontworpen. Aan het eind van het project zijn er cijfers beschikbaar over kosten en opbrengsten, om zo andere grondeigenaren te inspireren.
groen strand

Weer acht groene stranden in Nederland

Acht stranden in Nederland ontvangen een Groene Strand Wimpel. De groene stranden die vorig jaar de Groene Strand Wimpel ontvingen, verdienen na veel inzet een verlenging of breiden zelfs uit.
mannen

Jongeren geven minder om het milieu

De sociale impact van bedrijven vinden jongere Nederlanders belangrijker dan hun impact op het milieu. Dit blijkt uit onderzoek van SurveyMonkey. Hoe jonger de respondent, hoe minder belangrijk het milieu.
export van plastic afval

Nederland spil in wereldwijde export van plastic afval

Onderzoek van Plastic Soup Foundation heeft aangetoond dat het kleine Nederland een grote rol speelt in de schimmige handel in plastic afval. Zo was ons land in 2021 EU’s grootste exporteur van plasticafval naar niet-OESO-landen.
ontbossing voor biomassa

Zo speelt Nederland een grote rol in de wereldwijde ontbossing

Om te voldoen aan de vraag hier is in tropische gebieden jaarlijks een landoppervlak van maar liefst vier keer Nederland nodig. Handelsland Nederland kan en moet dan ook een cruciale rol spelen in het tegengaan van wereldwijde ontbossing voor grondstoffen en producten.
verbouwen voor duurzaamheid

Voor duurzaamheid verbouwen

Wanneer je gaat verbouwen en je wilt dit duurzaam doen, ga dan eens kijken naar de isolatie van je woning. Een gietvloer is mooi, maar is hij voldoende geïsoleerd?
zonnepanelen

De grootste bedrijven in de wereld van duurzame energie

Lezers die zich bezighouden met online handel via CFD's zijn vaak gefascineerd door de duurzame energie industrie, die zich over de hele wereld blijft uitbreiden en die nu een impuls krijgt door de dringende noodzaak om betrouwbare energiebronnen te vinden.
  • Vraag Offerte aan
Creative Commons-Licentie CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.