Zo wordt Nederland proeftuin voor elektrische voertuigen als virtuele energiecentrale
Duurzaam: Scale is een proeftuin om het slim opladen en terug laden van elektrische voertuigen te verkennen en te testen. Zo draagt het project bij aan de ontwikkeling van een nieuw duurzaam energie-ecosysteem dat optimaal gebruikmaakt van de flexibiliteit die elektrische voertuigen bieden.
Ruimtetoerisme verpest het klimaat nog verder
De gevolgen van het groeiende ruimtetoerisme op het klimaat zullen ontzettend ingrijpend zijn als we niet nu in actie komen met regulering. Dat stelt een team van wetenschappers in nieuw onderzoek.
Shell en TotalEnergies mogen CO2 opslaan onder de Noordzee
Concurrenten Shell en TotalEnergies mogen samenwerken bij de CO2-opslag in lege gasvelden op de Noordzee. Dat stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vast na bestudering van de plannen.
Ministerie EZK zoekt Klimaatsupporters voor de Nationale Klimaatweek 2022
Loopt uw bedrijf, stichting of organisatie voorop met verduurzaming of energiebesparing en wilt u uw duurzame initiatieven delen en/of een actie (of evenement) organiseren tijdens de Nationale Klimaatweek? Meld u dan aan als Klimaatsupporter.
vpro tegenlicht x tv rain special: the free press show
In Rusland, het grootste land ter wereld, bestaan nu helemaal geen onafhankelijke nieuwsmedia meer. Ook Nederland is op de World Press Freedom Index gezakt van plaats 6 naar 28.
Grote bedrijven blijven meer stikstof uitstoten
De stikstof uitstoten moeten omlaag, zegt het kabinet, maar uit cijfers van de emissieregistratie blijkt dat de uitstoot van tientallen bedrijven juist toeneemt in de afgelopen jaren.
De 5 beste tips om je energielabel snel te verhogen
Één van de beste en makkelijkste manieren om je energielabel te verhogen is het isoleren van je huis, en dan specifiek: zelf kruipruimte isoleren. Dit kan je namelijk super makkelijk zelf doen!
Nu is het perfecte moment om een tiny house te kopen!
Doordat men zich steeds bewuster wordt van ons impact op het milieu, zijn tiny houses in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest gewilde recreatieobjecten.
Europarlement stemt nu wel in met update emissiehandelssysteem
Het Europees Parlement stemde voor de tweede keer over een belangrijk pakket klimaatwetten.
Turen in het donker: nachtvlinders tellen
Op vrijdagavond 1 en zaterdagavond 2 juli is de 18e Nationale Nachtvlindernacht van De Vlinderstichting.
Waarom klimaatverandering Poetin sterker maakt
De energiecrisis door de oorlog leidt tot een nieuwe en grote bedreiging voor het klimaat. En behalve dat Poetin er financieel beter van wordt, helpt ook klimaatverandering hem aan nog meer macht.
5 tips om je huis te verduurzamen
Een duurzaam huis is goed voor het milieu, energierekening en kan goed zijn voor de waarde van je huis! Wil je ook duurzamer gaan wonen?
Laat kinderen leven en teken voor schoon drinkwater
Het bestaan van miljoenen mensen in Oost Afrika wordt bedreigd en er sterven er duizenden kinderen als gevolg van vervuild water. Daarom kun je nu een petitie schoon drinkwater tekenen.
Het versturen van medische post: hoe doe je dat?
De wereldwijde pandemie heeft ervoor gezorgd dat er veel organisaties bij zijn gekomen die in relatie staan tot de medische wereld.
Tienduizenden demonstreerden in Rotterdam voor klimaatactie
Tegen de 10.000 mensen demonstreerden zondag voor meer actie tegen de klimaatcrisis. Onder het motto ‘geen woorden, maar daden’ trokken de deelnemers aan de Klimaatmars door de Rotterdamse binnenstad.
ExxonMobil gaat grootschalig CO2 opslaan in de Noordzeebodem
ExxonMobil gaat samen met Rosewood en EBN grootschalig CO2 opslaan in de Noordzeebodem. Dat gaat gebeuren in lege gasvelden in het L10-gebied in het Nederlandse deel van de Noordzee.
Duurzaam wonen met zonnepanelen
Duurzaam wonen met zonnepanelen is helemaal van nu. En dat is niet zonder reden, want zonnepanelen hebben diverse voordelen te bieden.
Nieuwe omicron mutaties groeien onder de radar en worden dominant
Omicron, de nu dominante BA.2 variant van het coronavirus, heeft neefjes die tot nu toe nogal onder de radar zijn gebleven. Maar op sommige plaatsen worden nieuwe varianten al vaker gezien.
Coronavirus mutaties: overzicht van nieuwe varianten
De Engelse coronavirus mutatie van Sars-COV2 heet B.1.1.7 of VUI-202012/01. De laatste Braziliaanse mutatie is P1
Bedrijfswagen ombouwen naar elektrisch geeft vrachtauto’s tweede leven
Retailbedrijven hebben een alternatief om op korte termijn in te spelen op de eis om vanaf 2025 emissievrij in binnensteden te rijden. Ze kunnen nu hun vervuilende diesel bedrijfswagen ombouwen naar elektrisch.
Wat betekent dramatisch versnelde opwarming van de Noordpool voor ons?
Nieuwe gegevens laten zien dat de opwarming van de Noordpool maar liefst tot zeven keer sneller gaat dan het mondiale gemiddelde. Geen van de modellen die voor het voorspellen van de gevolgen van klimaatverandering worden gebruikt heeft dat voorzien.
De duurzame voordelen van zonnepanelen
Laat ook zonnepanelen op jouw huis installeren. Maar hoe duurzaam zijn zonnepanelen nou eigenlijk? Dat gaan we je in dit artikel duidelijk maken.
Is dit het moment om digital nomad te worden?
Digital nomads, digitale nomaden, zijn mensen die vrij over de wereld trekken, zich overal thuis voelen en vanaf elke denkbare plek werken en in hun inkomen voorzien. Vanaf een terrasje in Buenos Aires of vanaf het strand in Bali.
Hoe groeiverdwazing de samenleving sloopt
Niets lijkt er meer goed te gaan. We stikken in de stikstof, we stoken ons arm, we groeien ons te pletter. Maar economische groei is en blijft heilig.
Zo gaan we binnenkort vliegen op waterstof en zonder uitstoot
Het allereerste grotere passagiersvliegtuig (40-80 zitplaatsen) op vloeibare groene waterstof moet in 2028 tussen Nederland en Londen gaan vliegen.
Zo helpt Peter Koelewijn ons verder van het gas af
Vandebron wil Nederland in beweging brengen om samen helemaal af te kicken van het gas en lanceert daarom samen met zanger Peter Koelewijn het nummer “Kom van dat gas af”
vpro tegenlicht: mobiliteit van morgen
Hoe verplaatsen wij ons over tien, vijftien, twintig jaar? Welke technologieën en innovaties zullen ons dan ten dienste staan? En als we opwarming en CO2-uitstoot willen minimaliseren, hoe zouden onze vervoerswensen dan het best vervuld kunnen worden?
EU houdt bewijs achter dat glyfosaat kanker verwekt
De EU heeft belangrijk wetenschappelijk bewijs verzwegen dat glyfosaat in verband kan worden gebracht met tumoren bij knaagdieren.
Waarom bestelauto’s nog steeds populairder worden
Bestelauto's en bedrijfsbusjes, je ziet ze overal en ook steeds vaker. En ze worden ook weer volop verkocht, na een verkoopdip tijdens de coronapandemie. Vooral de elektrische bestelbus rukt op.
Chaotische klimaatstemming Europarlement, te weinig ambitie
De stemming over het EU-emissiehandelssysteem verliep chaotisch en uiteindelijk werd dit voorstel niet aangenomen, waardoor er nu opnieuw moet worden onderhandeld.