ruimtetoerisme SpaceX

Ruimtetoerisme verpest het klimaat nog verder

De gevolgen van het groeiende ruimtetoerisme op het klimaat zullen ontzettend ingrijpend zijn als we niet nu in actie komen met regulering. Dat stelt een team van wetenschappers in nieuw onderzoek. 
stikstof

Grote bedrijven blijven meer stikstof uitstoten

De stikstof uitstoten moeten omlaag, zegt het kabinet, maar uit cijfers van de emissieregistratie blijkt dat de uitstoot van tientallen bedrijven juist toeneemt in de afgelopen jaren.
klimaatverandering maakt alles anders

Waarom klimaatverandering Poetin sterker maakt

De energiecrisis door de oorlog leidt tot een nieuwe en grote bedreiging voor het klimaat. En behalve dat Poetin er financieel beter van wordt, helpt ook klimaatverandering hem aan nog meer macht.
casa

5 tips om je huis te verduurzamen

Een duurzaam huis is goed voor het milieu, energierekening en kan goed zijn voor de waarde van je huis! Wil je ook duurzamer gaan wonen?

Duurzaam wonen met zonnepanelen

Duurzaam wonen met zonnepanelen is helemaal van nu. En dat is niet zonder reden, want zonnepanelen hebben diverse voordelen te bieden.
zonnepanelen dak

De duurzame voordelen van zonnepanelen

Laat ook zonnepanelen op jouw huis installeren. Maar hoe duurzaam zijn zonnepanelen nou eigenlijk? Dat gaan we je in dit artikel duidelijk maken.
digital nomad

Is dit het moment om digital nomad te worden?

Digital nomads, digitale nomaden, zijn mensen die vrij over de wereld trekken, zich overal thuis voelen en vanaf elke denkbare plek werken en in hun inkomen voorzien. Vanaf een terrasje in Buenos Aires of vanaf het strand in Bali.
mobiliteit van morgen

vpro tegenlicht: mobiliteit van morgen

Hoe verplaatsen wij ons over tien, vijftien, twintig jaar? Welke technologieën en innovaties zullen ons dan ten dienste staan? En als we opwarming en CO2-uitstoot willen minimaliseren, hoe zouden onze vervoerswensen dan het best vervuld kunnen worden?
Creative Commons-Licentie CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.