protest

We zijn in de overgang

Wij in dit kleine landje kunnen nog voor alle problemen wegkijken. “Don’t look up” wordt waarschijnlijk de metafoor van het jaar van de overgang.
ftalaten in plastic

Vervuiling door chemie en plastics gaat over alle grenzen heen

De snel groeiende cocktail van chemische stoffen bedreigt de stabiliteit van de ecosystemen waar de mensheid van afhangt. De jaarlijkse productie en uitstoot van de door mensen gemaakte stoffen stijgt sneller dan wereldwijd beleid kan bijhouden.
De cardano cryptomunt is milieuvriendelijker

Dé 3 redenen om te investeren in crypto

Er zijn maar weinig mensen die nog nooit van cryptovaluta hebben gehoord. Door de stijgende koersen is het op dit moment erg populair om te beleggen in deze munten.
europees parlement

Meeste bedrijven kennen Europese richtlijn duurzaamheidsrapportage niet

Het merendeel (72%) van het Nederlandse bedrijfsleven is niet bekend met de nieuwe Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportage in het jaarverslag. Volgens de Europese Unie moeten bedrijven met meer dan 250 medewerkers vanaf 2023 voldoen aan deze op stapel staande wetgeving.
glasgow cop26

Elektriciteitsvraag explodeert, uitstoot verder omhoog

De wereldwijde vraag naar elektriciteit is in 2021 enorm gestegen. Daardoor ontstaan er spanningen ​​op de belangrijkste markten, stijgen de prijzen naar ongekende niveaus en bereikt de uitstoot van de energiesector een recordhoogte.
windenergie

Is kernenergie de oplossing tegen dunkelflaute?

Kernenergie is totaal ongeschikt om dunkelflaute - donkere en windstille periodes - mee op te vangen, zoals KernenergieNederland misleidend beweert. Han Blok laat zien dat het met ammoniak wel kan.
gasprijs aardgas

Zo blijf je de stijgende energieprijzen de baas

Woningbezitters kunnen dit jaar gebruik maken van een hogere subsidie voor extra isolatie van hun woning en voor een (hybride) warmtepomp. Daarmee krijgt een huiseigenaar geen 20 maar ongeveer 30 procent van de kosten terug.
toekomst voorspellen

Hoe houden we nog wat hoop over voor de toekomst?

Bij welke oplossingen hebben wij zelf als mensen en samenleving baat, in plaats van de Muskussen, de MacDonaldsen of de Metazuckerbergen. Waar kunnen we onze denkrichting nog meer omkeren zodat er echte oplossingen uitrollen in plaats van nieuwe, grotere en nog complexere problemen?
zeilschip oosterschelde

Jonge wetenschappers reizen met driemaster Darwin achterna

Aan boord van de Oosterschelde doen de jongeren onderzoek en experimenten en geven ze lezingen. Mentoren zoals een groep wereldberoemde wetenschappers en lokale NGO’s worden aan de deelnemers gekoppeld, delen hun netwerk, geven feedback.
aquarius festival

2022 wordt nog even doorbijten

Radicaal en realistisch kijken naar oplossingen die de wereld veiliger en eerlijker maken wordt de grote uitdaging voor 2022 en daarna.
Creative Commons-Licentie CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.