Nieuwsoverzicht

Nieuws over duurzaamheid en klimaat is één van de toponderwerpen geworden in de media, naarmate de klimaatcrisis dreigender wordt. Hier vind je een overzicht van nieuws en analyses die doorgaans niet te vinden zijn bij de grote, algemene platforms. Hoofdredacteur Peter van Vliet publiceert ook als expert bij het ANP.

Klimaatwake blijft zich in de kijker lopen in Den Haag

Elke donderdag loopt een groepje Klimaatwakers rond lunchtijd zeven keer om het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Tweede Kamer is daarbij start- en eindpunt. De wekelijkse Klimaatwake heeft zich hiermee op een opvallende wijze in de kijker gespeeld van politiek Den Haag.

Nu ook rechtszaak wegens overmatig plastic gebruik

Verschillende milieuorganisaties hebben de Franse voedingsgroep Danone voor de rechter gesleept voor haar overmatig gebruik van plastic in heel de toeleveringsketen. Danone doet volgens de eisers niet genoeg om het gebruik van wegwerpplastic te beperken en milieuvervuiling te voorkomen.

Grensverleggers in duurzame kunst

Van 13 januari tot en met 12 maart is de expositie Grensverleggers te zien in Frame.de Galerie in Amersfoort. Het is de eerste expositie van de groep Grensverleggers: kunstenaars die werken met duurzaam materiaal.

Uitstoot houtkachel schadelijker dan dieselauto’s – update

De uitstoot van houtkachels is een groeiend probleem. Steeds meer mensen hebben een houtkachel en daarmee neemt ook de overlast van de rook toe. De uitstoot is niet alleen hinderlijk, maar vooral ook schadelijk voor de gezondheid. Schadelijker dan de dieselauto’s die we met zijn allen zo vies vinden. Dat stelde de Werkgroep Houtstook-vrij eerder […]

3M stopt met productie van PFAS

3M gaat de productie van per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) beëindigen en het gebruik ervan in alle producten tegen eind 2025 stop te zetten. De beslissing van 3M komt na een zorgvuldige afweging en een grondige evaluatie van recente ontwikkelingen