Nieuwsoverzicht

Nieuws over duurzaamheid en klimaat is één van de toponderwerpen geworden in de media, naarmate de klimaatcrisis dreigender wordt. Hier vind je een overzicht van nieuws en analyses die doorgaans niet te vinden zijn bij de grote, algemene platforms. Hoofdredacteur Peter van Vliet publiceert ook als expert bij het ANP.

Grote olieboeren blijven het klimaat frustreren

De grote oliemaatschappijen hebben in het geheim toegegeven dat ze de gevaren van de verbranding van fossiele brandstoffen bagatelliseren. Nadat ze decennia lang openlijk klimaatverandering ontkenden en frustreerden, schakelen ze nu over op een minder zichtbare tactiek.

Europa laat het afweten met groen industriebeleid

Het Europarlement stemde over een wet die de industrie moet helpen in de transitie naar klimaatneutraliteit en de productie in Europa, de zogenaamde Net Zero Industry Act (NZIA). Maar deze gaat niet verder dan het terugschuiven van de hete aardappel naar de lidstaten.

Nieuwe samenwerking in ondernemen met circulair geld

Platform voor ondernemen met circulair geld, United Economy, gaat samenwerken met Happy Planet Professionals. Zelfstandige ondernemers met een passie voor duurzaamheid kunnen zo hun bestedingen laten bijdragen aan de opkomende regeneratieve economie én nieuwe relaties vinden.