Duurzaamnieuws.nl selecteert nieuws en informatie over wat we nu kunnen doen om klimaatrampen al in 2020, of zeker zo snel mogelijk erna, te voorkomen. Over hoe we zo duurzaam mogelijk om kunnen gaan met de natuur, haar bronnen en met elkaar. Elke dag opnieuw informeren we je uit betrouwbare bronnen over welke maatregelen en ontwikkelingen werken, waar de risico's liggen, en wat we zelf kunnen doen zonder op een verlamde politiek te wachten. Zo maken we samen elke dag de wereld weer een stukje beter. 

Bovendien gaan we samen met jou als nieuw lid of donateur een boom planten in West Madagaskar. ( Het project in het Kibale National Park in Oeganda is inmiddels afgesloten) Zo halen we met elke boom wel 250 kg CO2 uit de lucht. Samen met alle nieuwe leden kan dat oplopen tot vele tonnen (sinds het begin van de actie al meer dan 250 ton).

Hoe gaat dat in zijn werk? Voor elk nieuw lid zet Duurzaamnieuws.nl het bedrag voor het planten van een boom apart. Dat doen we ook voor elke € 50,- aan donaties. Voor het totale bedrag wordt elk kwartaal (voor maand- en kwartaalbetalingen na een jaar) een aantal bomen aangekocht bij Trees for All. Die bomen worden geplant in het Kibale National Park in Oeganda. Het oerbos is daar bedreigd, en als gevolg dus ook de leefomgeving van mensen en dieren.

Oeganda heeft een ideaal klimaat waarin bomen optimaal groeien. Daardoor is de CO2 opname er het grootst. Zo kan elke boom er gemiddeld over zijn leven zeker een kwart ton CO2 opnemen. Zo dragen deze bomen direct bij aan de oplossing van het klimaatprobleem.

Bovendien herstellen ze de lokale natuur en verschaft het project werk voor de lokale bevolking. Je leest er meer over op de website van Trees for All.

Dat blijven we doen, ook tijdens de coronacrisis. Maar doordat veel inkomsten wegvallen hebben we jou als lid harder nodig dan ooit!

Lid worden heeft nu dus extra effect: je helpt onafhankelijke berichtgeving voor een betere wereld om door te gaan en je draagt concreet bij aan een beter klimaat. Doe dus ook mee en word nu lid!

Als lid profiteer je bovendien van extra voordelen: je ontvangt de nieuwsbrief als eerste (en zonder reclame), je kunt de website bezoeken zonder storende banners en je ontvangt periodiek korting op speciale ledenaanbiedingen.


Klik hier om lid te worden
 

Als je liever geen lid wil worden kun je ons ook helpen met een donatie. Dat kan met elk bedrag*, en ook anoniem. (Ook voor elke € 50,- euro aan donaties planten we een boom.)

Klik hier om te doneren

Doe ook mee en steun Duurzaamnieuws.nl (en het klimaat). Dank je wel.

Peter van Vliet,
hoofdredacteur

 

* het minimum bedrag voor een donatie bedraagt € 10,-