like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Zo halen we samen met nieuwe leden tonnen CO2 uit de lucht

Samen met jou als nieuw lid of donateur gaat Duurzaamnieuws.nl een boom planten in het Kibale National Park in Oeganda, waar het oerbos en haar bewoners bedreigd worden. Zo halen we met elke boom wel 250 kg CO2 uit de lucht. Samen met alle nieuwe leden kan dat oplopen tot vele tonnen (sinds het begin van de actie al meer dan 50 ton). Het project is van Trees for All, dat werkt aan structureel herstel van de natuur, en dat de lokale bevolking in haar bestaan helpt .

Hoe gaat dat in zijn werk? Voor elk nieuw lid zet Duurzaamnieuws.nl het bedrag voor het planten van een boom apart. Dat doen we ook voor elke € 50,- aan donaties. Voor het totale bedrag wordt elk kwartaal (voor maand- en kwartaalbetalingen na een jaar) een aantal bomen aangekocht bij Trees for All. Die bomen worden geplant in het Kibale National Park in Oeganda. Het oerbos is daar bedreigd, en als gevolg dus ook de leefomgeving van mensen en dieren.

Oeganda heeft een ideaal klimaat waarin bomen optimaal groeien. Daardoor is de CO2 opname er het grootst. Zo kan elke boom er gemiddeld over zijn leven zeker een kwart ton CO2 opnemen. Omdat we niets hoeven te compenseren dragen deze bomen direct bij aan de oplossing van het klimaatprobleem.

Bovendien herstellen ze de lokale natuur en verschaft het project werk voor de lokale bevolking. Je leest er meer over op de website van Trees for All.

Lid worden heeft nu dus extra effect: je helpt onafhankelijke berichtgeving voor een betere wereld en je draagt concreet bij aan een beter klimaat. Doe dus ook mee en word nu lid!

Als lid profiteer je bovendien van extra voordelen: je ontvangt de nieuwsbrief als eerste (en zonder reclame), je kunt de website bezoeken zonder storende banners en je ontvangt periodiek korting op speciale ledenaanbiedingen.


Klik hier om lid te worden
 

Als je liever geen lid wil worden kun je ons ook helpen met een donatie. Dat kan met elk bedrag*, en ook anoniem. (Ook voor elke € 50,- euro aan donaties planten we een boom.)

Klik hier om te doneren

Doe ook mee en steun Duurzaamnieuws.nl (en het klimaat). Dank je wel.

Peter van Vliet,
hoofdredacteur

 

* het minimum bedrag voor een donatie bedraagt € 10,-