like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Afgedankte kleine apparaten leveren digitale munten op

Van: op 30 april 2018

wecycle hergebruik

Wecycle gaat samenwerken met WASTED, een initiatief dat de afvalscheiding in Amsterdam-Noord wil verbeteren. Inwoners verdienen digitale munten door kleine afgedankte elektrische apparaten (e-waste) in te leveren bij de bestaande Wecycle-inleverpunten in winkels. Deze munten leveren korting op bij winkels, cafés, restaurants en andere organisaties die meedoen met het initiatief. De proef loopt in elk geval tot het einde van dit jaar. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

De inleveraar krijgt de digitale munten nadat de sticker met QR-code op de inleverbak is gescand, het ingeleverde apparaat is gefotografeerd en de afbeelding ter controle is verzonden naar WASTED.  Na goedkeuring ontvangen zij een digitale munt die bij meer dan 50 lokale en digitale ondernemers uitgegeven kan worden. Het spaarsysteem voor het gescheiden inleveren van afval in Amsterdam-Noord wordt ook al ingezet voor glas, papier, textiel en plastic.

WASTED is actief sinds 2015 en werkt o.a. samen met de gemeente Amsterdam. Sietse Gronheid, Project Manager bij WASTED: “Met het WASTED-beloningssysteem bieden wij een lokale, opschaalbare oplossing die bewoners anders na laat denken over hun afval. Door ook het repareren en hergebruiken van grofvuil te belonen zetten we in op waarde-behoud en stimuleren we duurzaam gedrag. Op dit moment leggen we in Amsterdam-Noord de basis voor een systeem dat uiteindelijk in elke stad geïmplementeerd kan worden”.

Jan vlak, algemeen directeur Wecycle: “Inwoners krijgen een positieve prikkel om onze inleverbakken voor afgedankte kleine apparaten en spaarlampen bij de winkels te gebruiken. Wij staan altijd open voor vernieuwende projecten die stimuleren om meer klein e-waste in te zamelen voor recycling. Het WASTED-initiatief is hier een voorbeeld van. Het sluit bovendien goed aan bij de lokale benadering en samenwerking die wij nastreven met onze inzamelpartners.”

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws