werkschoenen

Zo kunnen veiligheidsschoenen ook duurzaam zijn

Duurzaamheid geldt niet alleen voor de energie en voor de materialen waarmee wordt gewerkt, maar ook voor de werkkleding en veiligheidsoutfit voor wie tijdens het werk ook beschermd wil worden tegen risico’s.
ongelijkheid

Meer superrijken én meer superarmen door covid

Het vermogen van miljardairs is in de eerste 24 maanden van de pandemie harder gestegen dan in 23 jaar. Het totale vermogen van de miljardairs op aarde is nu gelijk aan 13,9 procent van het wereldwijde bbp.
lightyear op mywheels

vpro tegenlicht: wat als de handel stilvalt?

Als gevolg van geopolitieke spanningen, extremer weer en verschillende crises functioneren de lange, complexe internationale handelsstromen niet meer zo gesmeerd als voorheen.
stofstorm zandstorm

Over opwaaiend stof en echte stofstormen

De oorzaak voor het Saharastof is de extreme droogte in dat gebied in combinatie met een straffe wind en voortschrijdende ontbossing. De oppervlakte woestijn breidt zich uit en er heerst de ergste hongersnood sinds 1983.
mannen

De gewoonten van zeer duurzame mensen

Als het op duurzaamheid aankomt, is er een bijkomend voordeel: goede gewoonten verbeteren niet alleen jezelf, ze verbeteren ook je gezin, je gemeenschap en de natuurlijke wereld om je heen.
suoerfood

Ga voor een duurzame gezondheid

Genoeg vetten, vitamines en eiwitten zijn de basis van een goed dieet. In mindere periodes kan het ontzettend lonen om het aandeel fruit en vooral groente te verhogen.
beukenhaag

5 tips voor een natuurlijke erfafscheiding

De beukenhaag is bladhoudend, heeft mooie rode herfstkleuren welke in contrast staan met zijn eerdere groene bladeren, past goed in het Nederlandse klimaat en groeit ook goed.
windpark noordzee

TenneT wil crossborder windenergie in de Noordzee versnellen

De toekomst is een onderling verbonden offshore-systeem wat de uitwisseling van elektriciteit tussen landen en leveringszekerheid voor iedereen mogelijk maakt. Dergelijke grensoverschrijdende projecten moeten voor iedereen een overtuigende en investeringscase zijn, ook voor offshore-windparken.
houten vloer

Laminaatvloer of houten vloer: wat is het verschil?

Vroeger waren houten vloeren het meest populair, maar tegenwoordig geldt dat voor laminaat. Wat zijn precies de verschillen tussen beide? In dit artikel leggen we het je uit aan de hand van verschillende factoren.
ereader

E-reader versus papieren boeken

We duiken in een analyse over de milieu-impact van jouw leesgewoonte en helpen je kiezen tussen een e-reader of een traditioneel papieren boek.
biodiversiteit

CO2 opslaan in bossen is ook goed voor biodiversiteit

Onderzoekers aan de Universiteit Utrecht lieten zien dat er inderdaad een positieve relatie is tussen biodiversiteit en koolstofopslag, maar dat op grote ruimtelijke schaal dit verband wordt verhuld door een statistische paradox.
klimaatverandering

Bijna 30% meer droogte binnen één generatie

In één generatie is de duur van droogteperiodes met 29 procent gestegen, stelt een alarmerend VN-rapport over de toenemende waterschaarste door de klimaatverandering en de bevolkingstoename.
financialisering

Nieuwe vormen van financiële technologie

Er is veel veranderd in de financiële sector, maar er lijkt nog veel meer op komst. Daarin speelt fintech, of financiële technologie, een steeds grotere rol.
sec over emissies

CO2 in atmosfeer hoger dan ooit

Het maandelijkse gemiddelde niveau van CO2 in de atmosfeer heeft voor het eerst in de geschiedenis meer dan 420 deeltjes per miljoen (ppm) bereikt.
  • Vraag Offerte aan
Creative Commons-Licentie CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.