bestuiven

Zonder bijen staat de economie stil 

De aantasting van de natuur door menselijk handelen heeft vergaande gevolgen voor de economie. In rijke landen wordt dat misschien niet zo gevoeld, daar zorgt de handel wel voor aanvoer van voedingsmiddelen. Maar wereldwijd is de financiële schade enorm.
uges energie uit mijnschacht

Finland krijgt eerste batterij-mijn

Finland gaat als eerste een verlaten mijn omvormen tot 'zwaartekrachtbatterij'. Stroom wordt opgeslagen met gewichten, en de zwaartekracht doet de rest.
ouderen mobiel blijven

Zo blijf je ook als oudere optimaal mobiel

Als je ouder wordt kan het lastiger worden om mobiel te blijven. Zorgen dat je fit bent is belangrijk, maar dat lukt niet altijd. Gelukkig is er een arsenaal aan hulpmiddelen beschikbaar die je helpen om ook dan mobiel te blijven.
groene ammoniak

Gouden kansen voor groene ammoniak 

In de overgang van fossiele naar hernieuwbare en koolstofarme brandstoffen en grondstoffen moet Nederland zich voorbereiden op de opkomst van groene ammoniak als ‘gamechanger’ in de energievoorziening van de toekomst.
vacature overheid

Hoe vind je vacatures bij de overheid?

Als je besloten hebt dat je bij de overheid wilt gaan werken, dan is de eerste stap om op zoek te gaan naar vacatures. Waar vind je die vacatures en wat is de volgende stap?
financialisering

Waarom blijven leren essentieel is in de financiële sector

Om te kunnen inspelen op de nieuwste trends, maar ook om adequaat te kunnen reageren op veranderingen in wet- en regelgeving is voor wie in de financiële sector werkt, levenslang leren geen keuze meer, maar een noodzaak.
informatie desinformatie

Waarom IT-certificaten je carrière een boost geven

Een manier om bij te blijven en om jezelf te onderscheiden op de arbeidsmarkt, is door het behalen van IT-certificaten. Certificeringen tonen aan dat je over bepaalde kennis en vaardigheden beschikt die van groot belang zijn in de IT-sector.
John Podesta klimaatonderhandelaar

De nieuwe John Kerry heet John Podesta

John Podesta stapt in de schoenen van de Amerikaanse klimaatgezant John Kerry, die vorige maand zijn afscheid aankondigde. Wie is de man die de rol van Amerikaans klimaatambassadeur op zich neemt?
smartphone

AI desinformatie en klimaat grootste risico’s voor de wereld

Volgens het World Economic Forum (WEF) vormt een golf van door kunstmatige intelligentie voortgebrachte desinformatie en desinformatie die belangrijke naderende verkiezingen zou kunnen beïnvloeden, de grootste bedreiging op korte termijn voor de wereldeconomie.
warmtepomp

4 tips voor een duurzamer huis

We willen allemaal ons steentje bijdragen aan het milieu, maar weten soms niet goed waar te beginnen. Gelukkig kun jij vanuit je eigen huis al heel veel betekenen.
badkamer

Je badkamer duurzaam verbouwen: waar kun je op letten?

Als je op het punt staat de badkamer te verbouwen, is het natuurlijk belangrijk om na te denken over wat je mooi vindt en wat je praktisch vindt. Maar het is ook de uitgelezen kans om je badkamer te verduurzamen.
boomkor trawler

Visnetten maken CO2 uit de zeebodem los

Trawlvisserij, waarbij vissersboten grote sleepnetten over de bodem van de oceaan trekken, is niet alleen schadelijk is voor het zeeleven maar pompt ook grote hoeveelheden CO2 van de zeebodem naar de atmosfeer.