bossen

Opwarming klimaat verandert bossen dramatisch

Van de Noordpool tot de Amazone veranderen de bossen in een dramatisch tempo als gevolg van de klimaatcrisis: bomen rukken op naar voorheen onvruchtbare toendra's in het noorden, terwijl ze verder naar het zuiden afsterven door de toenemende hitte.
letselschade ongeluk

Wat kun je doen bij letselschade?

Letselschade, wat is dat eigenlijk precies?  Voor veel mensen is het wel een bekend begrip, maar is het niet helemaal duidelijk wat het precies inhoudt. Daarom leggen we dat voor je uit.
zelf zonnepanelen plaatsen

Salderen afschaffen is en blijft een onzinnig plan

De regering is bang dat er te veel zonnepanelen komen en dat daarmee de kosten voor het salderen uit de hand gaan lopen. Ook zouden bezitters van zonnepanelen te veel voordelen krijgen. Daarom wil ze het salderen afschaffen. Maar dat is en blijft een gedachtenkronkel. Han Blok legt het uit.
pfas in regenwater

Zelfs ons regenwater zit vol PFAS

Wetenschappers uit Zweden en Zwitserland hebben ontdekt dat ook ons regenwater vol PFAS zit. Zelfs de sneeuw in Antarctica ontsnapt niet aan de “forever chemicals”.
mosa kweekvlees

Vleesvervangers zijn wel degelijk gezonder

Plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid. Dat blijkt uit een samenvatting van 43 verschillende wetenschappelijke studies.
verenigde naties

Gezond milieu is universeel mensenrenrecht

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft de toegang tot een schoon en gezond leefmilieu officieel erkend als universeel mensenrecht, en dat met een overweldigende meerderheid.
overshoot

De crash die nog vermeden kan worden

Een overshoot commissie wil bekijken met welke technieken (geo-engineering) het klimaat gerepareerd kan worden. Maar dat kan niet meer, betoogt Jac Nijssen.
lichtwolk

Wordt geo-engineering straks toch een serieuze optie?

Geo-engineering – zoals het dimmen van zonlicht met chemicaliën in de atmosfeer – zou kunnen helpen de opwarming van de aarde en de gevolgen ervan te beteugelen, zeggen voorstanders. Maar er zijn grote risico's aan verbonden.
zonnepanelen dak

Consumentenbond wil minimum terugleververgoeding zonnestroom

De Consumentenbond wil dat minister Jetten snel een nieuwe minimumvergoeding vaststelt voor teruggeleverde stroom. Uit nieuw onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel consumenten met zonnepanelen nog steeds een te lage vergoeding krijgen.
aptera zonneauto

Met deze auto rijd je elektrisch zonder op te laden

Check de Aptera, een driewielige zonnewagen die op niets lijkt wat we tot nu toe auto noemden. En in zonnige landen hoef je hem ook niet op te laden, dat gebeurt vanzelf met zonnecellen. Nog een voordeel: hij is betaalbaar.
  • Vraag Offerte aan
Creative Commons-Licentie CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.