like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Duurzaam ingericht huis is vriendelijk in onderhoud

Van: op 21 december 2017

 

Bij een duurzame inrichting van je huis denk je al snel aan goede materialen die weinig schade aan natuur en milieu toebrengen. Of aan zoveel mogelijk hergebruikte en tweedehands spullen. Maar de soort van materialen die je kiest zijn ook van invloed op het onderhoud dat je interieur vraagt. Want hoe minder schoonmaakmiddelen er nodig zijn, hoe beter het is.

Zo begint het uitzoeken van nieuwe meubels met letten op het materiaal en het onderhoud van het meubel. Van welk materiaal is het gemaakt? Waar komt het vandaan? Is het praktisch in gebruik en hoe lang gaat het mee? Laat je bij de keuze niet teveel leiden door trends. Een trend staat vrijwel altijd voor een korte lifecycle en dat is niet erg duurzaam.

Speedpedelecs.com - Dé specialist in Speed Pedelecs

Kiezen voor tweedehands meubelen maakt het vaak gemakkelijk om je interieur een unieke, duurzame en persoonlijke sfeer mee te geven. Je kun oudere meubelen opknappen en een tweede leven geven door ze te voorzien van nieuwe verf. Het resultaat is een uniek meubelstukje met karakter en vaak veel leuker dan een doorsnee product uit een doorsnee winkelketen.

Als je kiest voor een duurzame wandafwerking zijn verschillende factoren van belang, zoals het productieproces, de uitstraling, de toepasbaarheid en de levensduur. En natuurlijk kijk je ook naar de milieubelasting, eventueel voorkomende giftige stoffen, een keurmerk en de mogelijkheden voor hergebruik. Een goed behang is vaak een veilige keuze, die een site als behangexpert.nl je graag helpt te maken.

Naast duurzaam is een gezond binnenklimaat natuurlijk ook belangrijk. Voldoende ventilatie voorkomt vaak schadelijke schimmelvorming, vooral in vochtige ruimtes. Dan kies je vanzelf ook voor de meest zuinige ventilatie apparatuur, zoals je die kan vinden bij ventilatieshop.com

Verder kijk je zeker ook naar zuinige verlichting, zoals je die met LED kunt realiseren, en misschien kun je zelfs je gasverbruik verminderen of helemaal reduceren door te verwarmen met een pelletkachel, infraroodpanelen of een tegelkachel.

Maak een plan en neem de tijd om al je mogelijkheden goed te onderzoeken, en de duurzaamheid van je huis gaat met sprongen vooruit!

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws