like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Duurzame smartphone van Nederlandse bodem

Van: op 22 juli 2016

fairphonepartsDuurzaamheid is in onze huidige samenleving en tijd een ontzettend belangrijk onderwerp. We willen immers allemaal dat ook onze (achter)kleinkinderen in deze mooie wereld kunnen leven zonder dat er grote problemen zijn, zoals een tekort aan grondstoffen en dieren die blijven uitsterven. Daarom is het belangrijk om bij alles wat we doen de duurzaamheid in de gaten te houden. Dat geldt zeker ook voor de apparaten die wij dagelijks gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van je smartphone? Er zijn nu speciale duurzame smartphones beschikbaar, die langer meegaan en van speciaal materiaal gemaakt zijn. Deze smartphones zijn bij mobiel.nl beschikbaar. Deze duurzame smartphone is overigens een Nederlands product.

Wat is een duurzame smartphone?

Wat houdt dat nu eigenlijk in, zo'n duurzame smartphone? De Fairphone, zoals de telefoon toepasselijk is genoemd, is allereerst gedeeltelijk modulair. Dat heeft voordelen voor de duurzaamheid, maar ook voor het gemak van de gebruiker. Je kunt bijvoorbeeld zelf je camera of het telefoonscherm vervangen wanneer deze defect zijn. De smartphone is speciaal ontworpen om lang mee te gaan. Het bijzondere aan de Fairphone is dat de onderdelen slechts met enkele schroefjes in de behuizing zijn gemonteerd. Hierdoor zijn ze eenvoudig te vervangen of te repareren. Het scherm is zelfs alleen maar bevestigd met twee klemmetjes.

Eerlijke productie

Er zijn inmiddels al twee smartphones uitgebracht door Fairphone. Het bedrijf richt zich niet alleen maar op de duurzaamheid van het product maar ook op een eerlijke productie. Dat gebeurt onder andere door samen te werken met leveranciers die alleen grondstoffen leveren die op een duurzame en eerlijke manier gewonnen worden. Ook worden fabrikanten aangemoedigd om de arbeidsomstandigheden in de fabrieken te verbeteren.

Meewerken aan een betere wereld

Naast dat het prima telefoons zijn werk je door het aanschaffen van een duurzame smartphone indirect mee aan een betere wereld. Dat is op zich al motivatie genoeg om er één aan te schaffen natuurlijk. Maar als je er één aanschaft en echt duurzaam wil zijn, dan heb je natuurlijk wel de intentie om de Fairphone voor een lange tijd te gaan gebruiken.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Overige

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!