Er wordt veel gesproken en geschreven over de Circulaire Economie, en toch weten nog maar weinig mensen hoe het écht werkt. Hoe de economie invloed heeft op klimaat, grondstoffen en vervuiling, en vice versa. Maar helder inzicht in deze complexe kringlopen en hun samenhang is wel een voorwaarde voor een succesvolle transitie van een lineaire naar een circulaire organisatie en economie. Precies dat inzicht biedt deze bijzondere collegereeks Circulaire Economie aan de hand van duidelijke antwoorden op vragen als:
- Wat is dat, een circulaire economie?
- Als het om meer gaat dan recyclen, wat is er dan voor nodig om anders te denken en anders te organiseren?
- Wat betekent dat voor mijn bedrijf of organisatie, voor onze processen en business- en verdienmodellen?
Wat leer je in deze collegereeks?
In deze inspirerende collegereeks delen voorlopers en specialisten van de circulaire economie hun inzichten en ervaringen in de verschillende managementaspecten. De dagelijkse praktijk is een belangrijk onderdeel tijdens de colleges en het slotseminar. Na het volgen van de collegereeks:
- heb je een helder, nuchter en diepgaand inzicht in het concept circulaire economie
- heb je inzicht in recente en innovatieve verdienmodellen en financieringsvraagstukken
- beschik je over nieuwe kennis en praktische tools om zelf de transitie naar een circulaire organisatie te maken
Het eerste college start woensdag 7 februari 2018 met Jan Jonker, Hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit. De colleges erna worden verzorgd door Niels Faber, Hans Stegeman, Jan-Henk Welink, Dick Hortensius en Derk Loorbach. Tijdens elk college spreken ervaren gastsprekers open over hun ervaringen met het opzetten van circulaire activiteiten binnen hun organisatie. Er is veel ruimte voor vragen en discussie.
Bekijk het volledige programma.
Voor wie?
Deze Collegereeks Circulaire Economie is waardevol voor: managers, directeuren, CEO’s, CFO’s, DGA’s en interne en externe adviseurs in overheid en bedrijfsleven, kortom voor iedereen die een organisatie circulair wil (helpen) maken en die de eerste stappen richting de circulaire economie al heeft gezet.