like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Nieuwe digitale munt voor ondernemers

Van: op 16 maart 2014

tros radar geldDonderdag 20 maart lanceert het Amsterdamse bedrijf Qoin een nieuwe virtuele munt waarmee ondernemers elkaar kunnen betalen: de TradeQoin. TradeQoin biedt een innovatief platform waarin MKB’ers binnen hun regio elkaars diensten kunnen afnemen zonder euro’s uit te geven.

TradeQoin is ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf, en heeft als doel de regionale economie te versterken. Veel ondernemers zijn niet zonder kleerscheuren uit de recessie gekomen. De omzet is gedaald, banken verschaffen minder snel geld, uitstaande rekeningen laten op zich wachten en de concurrentie van winkelketens en multinationals is groot.

Het MKB zorgt voor 70% van de werkgelegenheid in de regio en is daarmee van groot belang voor de lokale economische gesteldheid. De sociale binding van het MKB biedt vaak ook meerwaarde. De directeur vervult lokale nevenfuncties, sportclubs worden gesponsord en er is vaak persoonlijk contact met afnemers en klanten.

TradeQoin helpt het midden- en kleinbedrijf zich weer stevig neer te zetten. TradeQoin verschaft werkkapitaal, zorgt voor een nieuwe afzetmarkt en helpt ondernemers bij het besparen van euro’s.

TradeQoin is een digitale munt voor en door ondernemers. De munt is geld waard omdat de verdiende TradeQoin te gebruiken zijn voor het inkopen van producten en diensten binnen het netwerk. Investeringen waarvoor zij geen euro’s beschikbaar hebben kunnen nu gewoon doorgang vinden, omdat zij in staat zijn de investering terug te verdienen in het netwerk. Tegelijkertijd helpen ondernemers elkaar en maken zij de regio sterker.

De waarde van een TradeQoin is gelijk aan een euro. Een TradeQoin is echter niet inwisselbaar voor een euro: hij is te besteden bij alle ondernemers die deel uitmaken van de community.
Transacties worden verwerkt via een online TradeQoin-bankrekening. Deelnemers kunnen een leverancierskrediet aanvragen, waarmee bedrijven op rekening kopen bij hun leverancier en zo hun onderneming financieren. Deze lening is bovendien rentevrij. Het krediet wordt afgelost door binnen het netwerk producten en diensten te verkopen.

Een kleine tweehonderd bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld bij TradeQoin. Er wordt gebouwd aan communities in Noord- en Midden-Nederland en in de Achterhoek. Qoin heeft de ambitie om voor het einde van 2014 ruim driehonderd bedrijven te hebben aangesloten en een start te hebben gemaakt met het bouwen van meerdere communities in verschillende delen van Nederland.

Op 20 maart wordt de TradeQoin officieel gelanceerd. Vanaf dat moment zal de handel op gang worden gebracht en actief gestimuleerd.

De lancering

Locatie: Beurs van Berlage (Berlage Meet- en workspace)
Oudebrugsteeg 9
Amsterdam

Programma:
14.00 - 14.30       Ontvangst
14.30 - 14.45       Welkom door Rob van Hilten en officiële lancering TradeQoin
14.45 - 15.00      Inspiratie door Dimitri van Zandvliet Rozemeijer van MeerBusiness Amsterdam en Edgar Kampers van Qoin
15.00 - 15.15       Ondernemers delen hun ervaring
15.15 - 15.30       Koffie/thee break
15.30 - 16.30       Ondernemersmarkt
16.30 e.v.               Borrel

www.tradeqoin.com

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws