like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

RSSNieuws

Overzicht acties Fridays For Future 25 september

Van: op 25 september 2020

Op vrijdag 25 september zullen wereldwijd scholieren van Fridays For Future het school- en studiewerk neerleggen en in actie komen voor het klimaat.

 

WC-eend rapport kernenergie beveelt kernenergie aan

Van: op 25 september 2020

VVD haalt kernenergie uit de stal onderbouwd met een wc-eend rapport van pro-kernenergieclub Enco uit Wenen die verkeerde voorstelling van zaken geeft.

 

Oliereuzen langs klimaatlat: allemaal onvoldoende

Van: op 22 september 2020

Ook de meest recente klimaatplannen van Shell, BP, Total en ENI blijken bij lange na niet genoeg om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad.

 

Kampioen klimaatverandering Shell nu ook kampioen greenwash?

Van: op 22 september 2020

Shell, een kampioen in bijdrage aan klimaatverandering, gaat nu samenwerken met energieslurper Microsoft, in een ‘alliantie om co2 emissies aan te pakken’

 

Superrijken, koeien en varkens zijn grote vernietigers van het klimaat

Van: op 22 september 2020

Wat superrijken, koeien en varkens gemeen hebben, is dat ze een onevenredig grote impact hebben op het klimaat, laat onderzoek zien.

 

vpro tegenlicht: op volle retouren

Van: op 21 september 2020

VPRO Tegenlicht verkent de schaduwkanten van e-commerce en volgt het traject dat start bij de afdeling ‘retouren.’

 

Nederlanders willen geen politici meer in kabinet

Van: op 20 september 2020

Bijna de helft van de kiezers wil een zakenkabinet waarin ministersposten worden toegewezen aan experts op basis van kennis en kunde, in plaats van politici

 

Geen subsidie op groene waterstof om vuile stroom en fout in regels

Van: op 20 september 2020

De Europese Commissie keurt Nederlandse plannen om subsidie te geven aan milieuvriendelijke productie van waterstof niet goed.

 

Killer-economie roeit het leven op Aarde uit

Van: op 19 september 2020

In hoog tempo wordt het leven op deze planeet uitgeroeid. Want zo kun je een terugval in de biodiversiteit van maar liefst 68% in 50 jaar wel noemen.

 

Greenpeace daagt regering om steun KLM zonder klimaatvoorwaarden

Van: op 14 september 2020

Greenpeace wil dat het kabinet de staatssteun aan KLM intrekt en stapt naar de rechter omdat klimaatvoorwaarden bij de steun ontbreken.

 

Nederlanders willen een andere economie na coronatijdperk

Van: op 14 september 2020

Meer dan 80% van de Nederlanders vindt dat de economie niet alleen moet gaan over economische groei maar vooral over het welzijn van de bevolking.

 

vpro tegenlicht: goed geld verdienen

Van: op 14 september 2020

Er zijn ook grote bedrijven waar de aandeelhouderswinst níet voorop staat. Zoals een stichting die de meerderheid van de stemgerechtigde aandelen bezit.

 

Overheden onderzoeken niet zelf, maar kopiëren coronamaatregelen

Van: op 13 september 2020

Zweedse wetenschappers ontdekten dat regeringen liever corona maatregelen van anderen kopiëren in plaats van zelf onderzoek te doen naar wat werkt.

 

Nederlandse economen kiezen voor groene en sociale banen

Van: op 12 september 2020

Economen geven in het steunprogramma de voorkeur aan investeren in banen die bijdragen aan verduurzaming van de economie en sociale gelijkheid.

 

Goed nieuws van deze week 37

Van: op 12 september 2020

Elke week een overzicht van positieve, leuke en nuttige nieuwtjes, of berichtjes die je gewoon een goed gevoel geven. Deze zijn van week 37.

 

Duurzaam beleggen loont niet in tijden van crisis

Van: op 11 september 2020

Hoewel fondsbeheerders en internationale financiële pers vaak anders beweren, leidt duurzaam beleggen niet tot betere beursprestaties ten tijde van crises.

 

CO2-neutraal verwarmen met een gasketel

Van: op 11 september 2020

Consumenten die dit najaar een HR-ketel aanschaffen of huren van Nefit Bosch, kunnen de CO2-uitstoot laten compenseren en korting ontvangen.

 

Coronacrisis treft ook sociale ondernemingen hard

Van: op 8 september 2020

De meeste sociale ondernemingen zijn, net als andere bedrijven, hard getroffen door de coronacrisis. 74% van de bedrijven verwacht minder omzet te draaien.

 

400 miljard dollar extra voor groei plastic, ondanks milieuweerstand

Van: op 8 september 2020

Terwijl de druk groeit om minder plastic te gebruiken, plant de olie-industrie voor 400 miljard dollar aan investeringen om de productie op te krikken.

 

Mkb investeert minder en later in duurzaamheid door coronacrisis   

Van: op 8 september 2020

De coronacrisis zorgt ervoor dat mkb’ers minder en later gaan investeren in verduurzaming van hun energie en in energiebesparing en duurzame opwek.

 

Kabinet geeft met Nationaal Groeifonds verkeerde impuls

Van: op 8 september 2020

Het kabinet introduceert het Nationaal Groeifonds om uit de crisis te komen. De eenzijdige focus op economische groei staat zwaar ter discussie.

 

vpro tegenlicht: de top der onmisbaren 2020

Van: op 7 september 2020

Wat zou er gebeuren als mensen met vitale beroepen, zoals verpleegkundigen, vuilnismedewerkers, pakketbezorgers, en docenten, het voor het zeggen krijgen?

 

Duurzame kiezer conservatiever dan gedacht

Van: op 6 september 2020

De uitkomsten lijken een wat conservatiever beeld te geven van de duurzame kiezer dan je mogelijk zou verwachten: normen en waarden scoren hoog.

 

Jongeren starten klimaatzaak tegen 33 landen

Van: op 6 september 2020

Zes Portugese jongeren hebben een rechtszaak aangespannen tegen 33 landen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

 

Mogelijk meer co2 emissies na herstel van corona

Van: op 4 september 2020

Veel partijen roepen op om bij het herstel vooral voor groene maatregelen te kiezen. Of dat ook gebeurt is onzeker, en daarmee de co2-uitstoot na de crisis.