like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

RSSNieuws

Ziektes krijgen vrij spel waar natuur onder druk komt

Van: op 11 augustus 2020

Een Britse studie legt de link tussen vernieling van de natuur en de uitbraak van ziektes. Waar natuur verdwijnt, floreren dieren die ziektes meedragen.

 

Milieuorganisaties: Stop bijstook biomassa in kolencentrales

Van: op 9 augustus 2020

Milieuorganisaties roepen minister Wiebes (Economische Zaken & Klimaat) op de bijstook van biomassa in kolencentrales per direct te stoppen.

 

Nieuwe stuwdammen bedreigen Europese natuurgebieden

Van: op 9 augustus 2020

Uit onderzoek van het Wereldnatuurfonds vorig jaar bleek al dat 28 procent van alle waterkrachtcentrales in Europa zich in beschermde gebieden bevindt.

 

Doe mee: wat worden de belangrijkste thema’s voor de verkiezingen?

Van: op 8 augustus 2020

Duurzaamnieuws vraagt je om mee te doen aan een onderzoek naar het belang van verkiezingsthema’s. Welk onderwerp bepaalt jouw stem bij de verkiezingen?

 

Jongeren besmetten anderen net zo vaak met corona

Van: op 7 augustus 2020

Veel jongeren en kinderen zijn ongemerkt besmet met het coronavirus en besmetten dus anderen net zo makkelijk als ouderen.

 

Laadprijzen elektrische auto ondoorzichtig

Van: op 4 augustus 2020

De laadprijzen voor elektrische auto’s van particulieren zijn onvoldoende transparant en geldende wetgeving wordt niet altijd nageleefd.

 

Het gaat beter met de tijger

Van: op 2 augustus 2020

In Bhutan, China, India, Nepal en Rusland maakt de tijger een opmerkelijke comeback. Het Wereldnatuurfonds spreekt van een succesverhaal.

 

Weer windpark op zee zonder subsidie

Van: op 2 augustus 2020

Het CrossWind consortium, een samenwerking tussen Shell en Eneco, gaat het derde subsidieloze windpark op de Nederlandse Noordzee bouwen en exploiteren.

 

Coronasterfte volgens CBS bijna dubbel zoveel als RIVM meldt

Van: op 2 augustus 2020

Van2 maart tot en met 26 april 2020 overleden naar schatting ruim 8 300 mensen meer dan je in deze periode zou verwachten, de zogenoemde oversterfte.

 

NS test gebruik elektrische deelscooters

Van: op 2 augustus 2020

NS reizigers kunnen als test deelscooters huren vanuit de ‘NS Lab’ app. Dit is een speciale app van NS waar reizigers nieuwe initiatieven kunnen testen.

 

Ook Shell sponsort politiegeweld in VS

Van: op 29 juli 2020

Grote oliebedrijven, ook Shell, financieren volgens een nieuw onderzoek politiestichtingen en hard optredend politiegeweld in de grote Amerikaanse steden.

 

Driekwart van zalmen en forellen verdwenen sinds 1970

Van: op 28 juli 2020

Populaties van zalmen en forellen worden sterk bedreigd door menselijke ingrepen, waarschuwt nieuw onderzoek van belangrijke instituten.

 

Veel meer plastic afval door coronacrisis

Van: op 28 juli 2020

De covid-19 pandemie overspoelt straten, stortplaatsen en zeeën met plastic van maskers, handschoenen, flessen en voedselverpakkingen.

 

Sterke volumekrimp in de zorg

Van: op 28 juli 2020

Het volume in de zorg is sterk gekrompen. De capaciteit kan pas weer volledige benut worden wanneer een vaccin tegen corona beschikbaar is.

 

Groeiend aantal elektrische trucks vraagt om nieuwe laadinfrastructuur

Van: op 28 juli 2020

Door de groei van het aantal e-trucks die op zeer hoge vermogens laden, moet een nieuw laadnetwerk aangelegd worden langs Europese transportcorridors.

 

Aldi pakt klimaatdoelstellingen samen met leveranciers aan

Van: op 26 juli 2020

ALDI sluit zich aan bij het Science Based Targets Initiative (SBTi) en stelt vanaf nu samen met haar leveranciers in de keten klimaatdoelen vast.

 

Groene energieopslag in back-up batterijen van telefooncentrales

Van: op 26 juli 2020

KPN is begonnen met een onderzoek naar hoe de honderden back-up batterijen in telefooncentrales ingezet kunnen worden als groene energieopslag.

 

Veel klimaatacties aangekondigd voor september

Van: op 24 juli 2020

Tussen 15 en 21 september voert Extinction Rebellion Nederland massaal actie in Amsterdam en Den Haag tegen de klimaat-en ecologische crisis.

 

Plasticstroom richting zee verdrievoudigt in 20 jaar

Van: op 24 juli 2020

De stroom aan plastic die jaarlijks in de oceaan terechtkomt zal tegen 2040 bijna verdrievoudigen, tenzij we resoluut anders met plastic omgaan.

 

Waterstof consortium voor forse CO2-reductie in industrie

Van: op 23 juli 2020

De koolstofintensiteit van industrieprocessen kan snel en duurzaam worden verminderd door aardgas te vervangen door waterstof met nieuwe technologie.

 

Makkelijker aardgasvrij met nieuw hoge temperatuur warmtepomp

Van: op 23 juli 2020

Nieuwe hoge temperatuur warmtepomp kan de traditionele cv-ketel vervangen zonder noodzaak voor aanvullende maatregelen aan cv systeem en isolatie.

 

Monteurs op bakfiets door de binnenstad voor slimme meter  

Van: op 21 juli 2020

Slimme meter-monteurs van Stedin bezoeken de komende maanden klanten in de Haagse binnenstad met de bakfiets.

 

Methaanuitstoot stijgt jaarlijks met 50 miljoen ton

Van: op 21 juli 2020

Door de covid-19-pandemie daalde de CO2-uitstoot tijdelijk, maar de methaanuitstoot blijft stijgen. Elk jaar komt er 50 miljoen ton methaan bij.

 

Nieuw kenniscentrum voor biodiversiteit

Van: op 21 juli 2020

Het doel van de samenwerking is om de integrale kennis over de Nederlandse biodiversiteit aanzienlijk te vergroten in alle milieus.

 

CO2-concentratie nadert hoogste niveau in 3,3 miljoen jaar

Van: op 21 juli 2020

De huidige CO2-concentratie in de atmosfeer nadert ondanks de coronacrisis het hoogste niveau in de afgelopen 3,3 miljoen jaar.