like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Ook Turkije: voorjaar op de Prinseneilanden

Van: op 4 april 2019

Turkije Prinseneilanden

De Prinseneilanden zijn 9 pareltjes in de Zee van Marmara. Ze vormen een ideale plek voor een heerlijke vakantie naar Turkije of zomaar een weekje weg.

De eilanden kennen een rijke historie. Vroeger was het een ballingsoord voor Byzantijnse prinsen die zich hadden misdragen. Later werden de eilanden ontdekt door de rijke inwoners van Istanbul die er hun vakantie doorbrachten. Van de authentieke houten villa’s waarin zij woonden zijn er nog veel over en veel er van worden nog steeds bewoond. 

Geen auto’s

De eilanden horen eigenlijk bij Istanbul, maar ze hebben een heel eigen sfeer en beleving.  Duurzame toeristen komen hier aan hun trekken:  auto’s niet zijn toegestaan. Vervoer gaat er met paard en koets, of op de fiets. Wanneer je een koets of fiets wil huren, zorg dan wel dat je goede prijsafspraken maakt en wel van tevoren. Fietsen is heel goed te doen in de heuvelachtige omgeving en de zeebries zorgt voor de koele frisse lucht.

Combineren met Istanbul

Je kunt de eilanden ook heel goed als dagtrip of weekendtrip bezoeken vanuit Istanbul. Even weg van de grote attracties als de Hagia Sophia. Of de Byzantijnse kathedraal van Constantinopel uit de 6e eeuw die door de Ottomanen na hun verovering in 1453 werd omgebouwd tot moskee. En het Topkapı paleis dat ruim 400 jaar onderdak bood aan de sultan en al zijn onderdanen. Hier komt 1001 nachten echt tot leven. Na het winkelen in de grote bazaar is de boottocht naar de eilanden al een rustgevende belevenis!

Visum aanvragen

Als je naar Turkije op vakantie gaat heb je een visum nodig. Je kunt het best voordat je op reis gaat een visum Turkije aanvragen. Dat kan makkelijk en snel online via Turkijevisumaanvragen.nl. Je kunt betalen met iDEAL en al binnen 12 uur ontvang je het visum in je mailbox. Turkije is een ideale bestemming voor een korte vakantie. Binnen 3,5 uur ben je al in een andere wereld!

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!