Nederlanders maken zich zorgen over het klimaat maar wachten ook af: wat gaat de overheid doen? Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Monitor Energietransitie.
Het onderzoek laat zien dat Nederlanders onverschilliger zijn geworden over het klimaat en wat zij daar zelf aan kunnen doen. Dat kun je hier zien.
Hoe kun je gasloos wonen?
Uit het onderzoek blijkt ook dat besparing en waardevermeerdering belangrijke argumenten voor burgers en consumenten zijn om de energietransitie thuis aan te pakken. Maar ook dat veel mensen te weinig informatie hebben om dat te doen. Veel van de informatie die je nodig hebt om van het gas af te gaan vind je daarom hier.
Wachten op de overheid kost geld
Hoe sneller je begint, hoe meer je bespaart. Wachten op de overheid is vaak dief spelen van de eigen portemonnee. Energiekosten gaan stijgen, de waarde van eigen woningen is gezond en de rente is laag. Bovendien zijn er subsidies en voordelige financieringen voorhanden. Kortom, financiële drempels hoeven er niet te zijn om nu voor de meest duurzame energieoplossing te gaan.
Op het platform Zorgeloos Wonen lees je hoe dat voor jouw situatie het beste kan. Of kijk naar de rondetafelgesprekken over de energietransitie in ‘Op naar 2050’.
Zo helpen we elkaar naar een duurzame toekomst.