like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

2018, het jaar waarin de samenleving inclusief gaat worden

Van: op 20 december 2017

 

In 2018 gaan we echt werk maken van een samenleving waarin iedereen meedoet. Waar iedereen een eerlijk deel in heeft. Waarin lucht, water en bodem voor de één niet worden verpest door de ander. Waarin we steeds meer ontdekken dat samen beter werkt dan ten koste van.

Voor die samenleving is zelfs al een nieuw woord bedacht: de inclusieve samenleving. Die samenleving is én duurzaam, én sociaal, én eerlijk. Die samenleving is er natuurlijk nog lang niet. Daar gaan we dus aan werken en daarmee beginnen we nu.

Niet dat het heel anders is dan wat we al die jaren al deden. Maar met een nieuw woord krijg je toch net weer een beetje meer aandacht. Aandacht die hard nodig is en blijft voor alles wat vorm en inhoud aan duurzaam geeft.

Voor die aandacht in het afgelopen jaar dank ik jullie. En op jullie blijvende aandacht en inzet in het komende jaar (en de vele jaren daarna) hoop ik vurig.

Ter inspiratie een klein cadeautje dat ik jullie mag aanbieden, samen met Jan Jonker en zijn team: een e-boek met daarin gebundeld alle columns die we over circulaire economie en nieuwe businessmodellen in 2017 hebben gepubliceerd.

Dat kun je hier gratis downloaden (na het invullen van je gegevens).

Voor nu wens ik iedereen mooie feestdagen en een knallend begin van het jaar waarin we oprecht inclusief gaan worden.

Peter van Vliet
hoofdredacteur

 

 

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws