like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Beton ciré het materiaal van de toekomst?

Van: op 16 januari 2020

beton cire

Is beton ciré de look van de toekomst? Steeds meer mensen en bedrijven kiezen de stoere beton ciré vloer, wand of prachtig meubelstuk. Maar wat is beton ciré precies en waarom zou je deze warme en stoere look kiezen in je woning of bedrijfspand?

Lees in deze blog post alles over de voor- en nadelen van beton ciré. 

Wat is beton ciré?

Met beton ciré heeft u een zeer uniek afwerkingsmateriaal in handen dat geschikt is voor het waterdicht en slijtvast afwerken van elke vloer, wand of zelfs meubels. Bovendien kan beton ciré worden gebruikt in zowel droge als natte ruimten, wat het ideaal maakt voor toepassing zowel thuis als op de bedrijfsvloer. Beton ciré is een cement of betonachtig poeder dat vermengd wordt met resin. Wanneer de steenmortel geplaatst en gedroogd is, ontstaat er een steenachtige structuur. Dit is de beton ciré! Beton ciré is de keuze voor een onderhoudsvrije afwerking van uw vloer, wand of meubels. Zelfs bij intensief gebruik zal beton ciré u niet in de steek laten!

Beton Ciré is bikkelhard en onderhoudsvrij

Hierdoor zijn Beton ciré vloeren geheel slijtvast en onderhoudsvrij. Betonlook of beton ciré is ideaal voor toepassing in droge én vochtige ruimten waar intensief gebruik de norm is.

Beton ciré is waterdicht

Wist je dat ‘gewreven beton’, wat de Nederlandse betekenis is van het Franse Beton Ciré, helemaal waterdicht is? Hierdoor is beton ciré goed te gebruiken in vochtige ruimten, zoals de keuken of badkamer. 

Beton ciré is geschikt voor vloer, wand én meubel

Wist u dat beton ciré gebruikt kan worden voor meer dan alleen de vloer? Het is geen enkel probleem om de wanden en meubels te voorzien van een prachtige beton ciré deklaag. Hierdoor gaat het met beton ciré afgewerkte oppervlakte jarenlang mee. En omdat beton ciré dus geheel onderhoudsvrij is, is het ook nog eens een zeer voordelige investering zonder terugkerende kosten.

Beton ciré oogt warm en natuurlijk

De prachtige afwerking van beton ciré zorgen voor een warme, natuurlijke look in uw huis of bedrijfspand. Ook is de betonlook prima te combineren met andere natuurproducten zoals hout en steen. Het resultaat van de beton ciré toepassing oogt warm en natuurlijk.

Welke kleuren beton ciré zijn er?

Deze vraag stelden we aan de helpdesk van Smartdeco. Het antwoord verbaasde ons:

“Beton ciré is verkrijgbaar in 50 kleuren, variërend van betongrijze kleuren tot dieprood, knalgeel of kobaltblauw. Ook kunt u met de juiste samenstelling zelf uw kleur bepalen!” 

Aldus Patrick van Smartdeco.

Wat is de beste beton ciré?

Er zijn veel verschillende soorten beton ciré verkrijgbaar. Daar beton ciré helaas ook door beunhazen wordt aangeboden, zijn er soorten verkrijgbaar die niet duurzaam zijn. In sommige gevallen wordt er een mortel aangeboden die niet eens beton ciré mag heten. Vrij snel na het plaatsen van de betonlook zult u kwaliteitsverlies ontdekken. Indien u hier niets aan doet, kan de toepassing scheuren of zelfs geheel afbreken. Goede ervaring hebben wij met het beton ciré van Beton Ciré Webshop van Smartdeco, een bedrijf gevestigd in ‘s-Gravenhage. Onze ervaring is dat het team achter deze webshop precies weet waar ze over praten en al veel ervaring hebben in niet alleen het plaatsen van beton ciré vloeren, maar ook het ondersteunen van de doe-het-zelver en vakman die zelf aan de slag wil met het toepassen van beton ciré.

Hoe breng je beton ciré het beste aan?

Om jarenlang te kunnen genieten van beton ciré, is het essentieel dat het plaatsen hiervan goed gebeurt. Daar het vrij eenvoudig is om beton ciré zelf te gebruiken, hoeft u geen ervaring te hebben om ook een vloer of wand te voorzien van de prachtige betonlook van beton ciré. Wél is het essentieel dat de volgorde van toepassing altijd wordt nageleefd.

Het stappenplan voor een goede beton ciré toepassing is als volgt:

  • Ondergrond bepalen. Steen, hout, tegels, tapijt? Beton ciré is in principe aan te brengen op elke soort ondergrond;
  • Voorstrijken ondergrond met het juiste voorstrijkmiddel;
  • Uitvlakken ondergrond zodat de ondergrond recht is.
  • Als de ondergrond egaal is en scheurvrij, kan er begonnen worden.
  • Aanbrengen 2 lagen beton ciré voor een goede dekking zonder hoogteverschillen
  • Schuren en impregneren van de zojuist aangebrachte Beton ciré
  • Sealen Beton ciré voor een waterdichte afwerking die jarenlang meegaat.

Heb je vragen over het gebruik van beton ciré in jouw woonhuis of bedrijfspand? Stel ze gerust hier in de comments of stuur een mailtje naar info@smartdeco.nl met uw vraag over beton ciré.

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws