Bitcoin heeft een fantastische start gemaakt in 2023, met een stijging van meer dan 14,6 procent in de eerste twee maanden van het jaar. Het optimisme keert langzaam terug, en ook de volatiliteit – die afgelopen herfst sterk daalde na het omhoog schieten tijdens verschillende periodes van onrust – maakt weer een opwaartse beweging (zij het nog niet consistent). We zijn nog ver verwijderd van een bullmarkt, maar voorlopig is er tenminste sprake van een opwaartse trend.
Normaal gesproken zijn die opties niet interessant als handelaren een dalende markt verwachten. Een call optie is namelijk een afspraak dat jij op datum ‘x’ Bitcoin mag kopen tegen een vooraf afgesproken koers. Als de huidige marktwaarde onder die koers ligt, dan zijn deze opties in principe weinig waard.
Handelen op cryptomunten wordt minder veilig.
Na de val van FTX is de markt voor het verhandelen van crypto valuta een beetje risicovoller geworden, of dat denken de meeste toch. Maar lokaal zijn er genoeg exchanges of brokers die je crypto valuta laten handelen, zoals bitcoin 360 ai.
Bitalpha is niet zomaar een handels platform, maar ook een A.I gestuurde robot die je winsten optimaliseert en het hele proces rond traden en handelen gemakkelijker voor je maakt.
Opties of de optiemarkt verwacht een stijging
Als we Andrew Melville van Block Scholes mogen geloven, is dit goed nieuws voor de Bitcoinprijs op korte termijn. “Dit impliceert dat beleggers optimistischer zijn geworden en verwachten dat het bearish sentiment langzaam verdwijnt; daarom is het mogelijk dat de BTC-prijzen zullen stijgen.” Aldus de analist.
Het lijkt erop dat de handelaren op de optiemarkt er vertrouwen in hebben dat het bullish momentum van Bitcoin van de afgelopen dagen kan doorzetten.
Hoewel deze verhalen uit het verleden ons een beter idee kunnen geven over hoe de koers van bitcoin beweegt, geven ze ons niet alle wijsheid die we nodig hebben om de toekomstige bewegingen te voorspellen. Maar na jaren in de markt – en dit omvat zowel ervaring als kennis achteraf – kunnen we zeggen dat bitcoins vrij onvoorspelbaar zijn als het gaat om prijsveranderingen op korte termijn.
Vrijwel niemand had dan ook de stijgingen van de afgelopen dagen zien aankomen. Voor de komende maanden lijkt veel af te hangen van het toekomstige beleid van de Amerikaanse Federal Reserve.
De Federal Reserve is de baas
Het jaar 2022 leerde ons dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, op dit moment nog altijd de baas is binnen de financiële markten. Begin 2022 had de Federal Reserve in twee maanden tijd de rente vier keer verhoogd. Deze snelle reeks renteverhogingen leidde tot een scherpe daling van de activaprijzen en raakte alles, van cryptocurrency markten tot vastgoed, hard. Tegen het einde van het jaar had Bitcoin 65 procent van zijn waarde verloren sinds oudejaarsavond 2018 – een onverwachte wending omdat veel analisten voorspelden dat BTC in 2019 en daarna exponentieel zou groeien.
De Federal Reserve heeft deze renteverhogingen doorgevoerd in een poging de inflatie, dat wil zeggen de stijgende prijzen van goederen en diensten, onder controle te krijgen. Consumenten reageren op hogere kosten door minder te kopen en bedrijven worden gedwongen meer te vragen voor hun producten of diensten.
Er komt minder geld in omloop en uiteindelijk drukt dat de inflatie naar beneden.
Het risico voor de Federal Reserve is dat zij zich hierdoor laat meeslepen en de rente te hoog verhoogt of te lang op dit hoge niveau houdt. Uiteindelijk zouden deze acties kunnen leiden tot een recessie, iets wat de centrale bank ook niet wil.
Wat dat betreft komen er een paar spannende maanden aan voor Bitcoin en de financiële markten in zijn algemeenheid.