hyperloopConnekt maakt met trots bekend dat zij de Dutch Hyperloop Challenge organiseert. Nederland wil haar inwoners betere mobiliteitsoplossingen bieden. Bovendien leeft de ambitie om van Nederland de slimste logistieke hub van de wereld te maken. Het Hyperloop concept heeft bestuurders uit overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen doen besluiten om een Hyperloop Challenge te lanceren. We nodigen iedereen met goede ideeën voor de toepassing van Hyperloop in Nederland en daarbuiten uit om zich in te schrijven voor de challenge!

Een Hyperloop is een spannend nieuw concept voor het vervoer van goederen en mensen met vliegtuig snelheid. Terwijl de technologie wordt doorontwikkeld richting werkende demonstraties, blijft de toepassing van het systeem een belangrijke uitdaging. Hoe kan een netwerk gebaseerd op Hyperloop technologie onze maatschappij en economie versterken. Wat is de beste manier om Hyperloop infrastructuur te gebruiken in Europa om duurzame groei in welvaart en welzijn te ondersteunen en om in de toekomst een sterke economische zone te blijven? De Dutch Hyperloop Challenge vraagt om ideeën die zich richten op de toepassing van Hyperloop, op de maatschappelijke impact en op economische groei. De Challenge vraagt om what-if ideeën, in-the-box of out-of-the-box, voor het vervoer van goederen en/of personen.

groenopladen generic keuzehulp

De Dutch Hyperloop Challenge wordt georganiseerd in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Topsector Logistiek, Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, KPN, Capgemini, PTV, Lean & Green en NXP. De winnaars van de Dutch Hyperloop Challenge zullen in september 2016 bekend worden gemaakt, en zullen worden ingediend bij de Hyperloop One Global Challenge als de officiële Nederlandse inzending.

www.connekt.nl/dutch-hyperloop-challenge

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws