like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Coole cadeau’s met een groen tintje

Van: op 23 juni 2020

Gezellig samen uit winkelen om cadeau's in te slaan voor feesten of gelegenheden is er de laatste tijd niet bij. Dat is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. We kijken nu vooral online rond voor een passend geschenk, al dan niet met een duurzame functie.

Voor wie op zoek is naar een praktisch geschenk dat van pas komt in elk duurzaam huishouden, is een flessenpers een uitkomst. Iedereen wil zijn afval scheiden. En bijna altijd zijn plastic flessen en blikken vervelend om te bewaren, want ze nemen veel plaats in.

BES LED

Door ze met een blikkenpers kleiner te maken bespaar je aanzienlijk op het aantal afvalzakken dat je nodig hebt. Er gaan zo samengeperst maar liefst 5x zoveel blikken in een zak of doos.

Blikkenpersen zijn er in verschillende maten, alleen voor drankblikjes, tot een blikkenpers waarin met gemak een colafles past.

Het gebruik is simpel. Hang de pers op, plaats er je lege blikjes in en haal de hendel omlaag om de blikjes tot een minimale grootte samen te persen. 

Je kan er een ander blij mee maken, maar jezelf natuurlijk ook.

Bij elk feest hoort een fris getapt biertje

Wat voor winkelen geldt, gaat net zo op voor het stappen erna. Iets vieren doen we de laatste tijd vooral thuis. 

En ook dan gaat niets boven een lekkere frisse pint, vers getapt en met een witte schuimkraag boven het goudkleurig gerstenat. Nu tap je die heerlijke biertjes gewoon zelf met dit handige DIY brouwpakket. Een idee voor een cadeau voor hem?

Door het stappenplan uit de handleiding te volgen, kan werkelijk iedereen zich de kunst van het brouwen eigen maken. Alle ingrediënten die je nodig hebt zitten in de juiste proporties in de verpakking.

Het enige wat je zelf nog moet doen is de meegeleverde hop- en gerstemoutextracten - samen met de gist - aan het watermengsel toevoegen. Het hele proces (bereiden, fermenteren, filteren) neemt 7 dagen in beslag.

Het bier dat je met dit pakket kan brouwen is met voorsprong één van de populairste soorten: de oorspronkelijk uit Beieren afkomstige Lager biervariant.

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws