like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

De duurzaamheid van refurbished producten

Van: op 20 oktober 2020

smartphone refurbished

Sinds 2018 zijn refurbished apparaten steeds populairder aan het worden in Nederland. De term refurbished krijgt ook steeds duidelijker een plek in de Nederlandse taal en dit is een goed teken voor een duurzame toekomst.

Minder CO2 verbruik met refurbished

Een iPhone kost gemiddeld zo’n 70 kg CO2 om te maken. De grootste factor van dit verbruik zit in de productie van de telefoon zelf, dit is zo’n 80% van het gehele proces. Als je ervoor kiest om een refurbished apparaat te kopen dan maak je gebruik van een bestand product, hiermee voorkom je de vervuiling die plaatsvindt tijdens de productie van de telefoon. Wanneer steeds meer mensen voor een refurbished apparaat kiezen, wordt de vraag naar nieuwe producten steeds kleiner waardoor er nog minder vervuiling door de productie plaatsvindt.

Refurbished, duurzaam en steeds populairder

De populariteit van refurbished apparaten is de afgelopen jaren sterk toegenomen.  Uit het onderzoek van BigSpark kwam naar voren dat in het derde kwartaal van 2018 ongeveer 1.8% van de ondervraagde in het bezit waren van een refurbished smartphone. Hetzelfde onderzoek werd dit jaar weer gedaan en toen werd geconcludeerd dat dit aantal gestegen was naar 6%! Als het gaat om welke smartphone gekozen werd dan was iPhone 7 de favoriet. De iPhone 7 was het populairste refurbished toestel van 2019, gevolgd door de iPhone 8 en iPhone X. Dit is goed te begrijpen omdat het al mogelijk is om een refurbished iPhone 7 te krijgen vanaf € 189! Zo ben je niet alleen voordelig uit maar help je ook mee aan een duurzame toekomst.

Oneindige veel mogelijk met refurbished

De populariteit van refurbished apparaten is voornamelijk begonnen in 2018. De meest populaire apparaten blijven smartphones, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om apparaten zoals koelkasten en ook wasmachines refurbished te krijgen. Ook deze producten worden volledig getest en gereinigd door ervaren monteurs voordat deze weer te koop worden aangeboden. De populariteit van refurbished apparaten is nog steeds aan het toenemen en hiermee nemen ook de mogelijkheden toe. Naast koelkasten en wasmachines zouden ook drogers en vaatwassers tot de toekomstige opties kunnen bestaan.

Refurbished.nl & Staatsbosbeheer

In het teken van duurzaamheid hebben Refurbished.nl en Staatsbosbeheer besloten om de handen ineen te slaan. Vanaf dit najaar zullen er bomen worden geplant voor bestellingen die geplaatst worden bij Refurbished.nl. De eerste bomen zullen vanaf dit najaar geplant worden bij de Lage Vuursche in Baarn. 

Duurzaamheid en Refurbished.nl

Refurbished.nl is ontstaan door een verlangen voor verandering. Mensen gaan vaak voor de nieuwste telefoons of snufjes terwijl het nog wel eens voorkomt dat deze weinig nieuws toevoegen. Een ouder apparaat dat bijvoorbeeld enkel als showmodel is gebruikt krijgt vaak geen kans terwijl er nog genoeg leven in zit. Door deze apparaten te controleren, schoon te maken en te repareren waar nodig is en vervolgens als refurbished aan te bieden zet Refurbished.nl de eerste stap naar een duurzame toekomst.  

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws