festival
Op 15 september 2018 is het alweer 10 jaar sinds de val van Lehman Brothers, die in 2008 met een harde knal de crisis inluidde. Sindsdien zijn er in de financiële wereld enkele kleine maatregelen getroffen, maar is er niet wezenlijk wat veranderd. Daarom grijpen we de datum van 15 september als moment aan om het Alternative Finance Festival (AFF) te organiseren om te laten zien dat het anders kan en moet. We willen ook laten zien dat er al een heleboel alternatieven zijn van burgers en organisaties die hard aan de weg timmeren! Samen vieren we het bestaan van financiële alternatieven en iedereen die bezig is met financiële verandering, van burgercoöperaties tot ethisch bankieren, van lokaal geld tot onvoorwaardelijk geven.

Het AFF is een driedaags grassroots festival dat door heel Nederland plaatsvindt rond 15 september. Omdat een nieuwe economie wat ons betreft meer gericht is op lokale omstandigheden, behoeftes en dromen, is het geen centraal georganiseerd festival, maar nodigen we iedereen juist van harte uit om lokaal activiteiten te organiseren met een eigen karakter. Een grassroots festival dus! Daarnaast organiseren we op 16 september een landelijk evenement, om al die verschillende mensen en initiatieven bij elkaar te brengen. Samen laten we zien hoe dienstbaar, rechtvaardig en duurzaam (alternatieven voor) onze financiële sectoren er ook uit kunnen zien.

Vraag Offerte aan

Organiseer dus vooral zelf een evenement en zet het als onderdeel van het festival op de kaart. Wat voor soort activiteit je organiseert is helemaal aan jou en wat jij leuk vindt. Of het nu een informatieve picknick is, een markt met deelnemers van de lokale munt, een petitie die wordt overhandigd, een maatschappelijke poëzievoordracht, een ludieke actie of de startbijeenkomst van jouw initiatief, samen maken we er een feestje van!

Wil je meehelpen om dit festival fantastisch te maken? Naast een hele hoop enthousiaste mensen die zelf aan de slag gaan om zelf een evenement te organiseren, zijn we ook op zoek naar regiovrijwilligers die anderen willen enthousiasmeren, ondersteunen en verbinden. Zie hiervoor de vacature van regiocoördinator en reageer.

Neem een kijkje op de website en blijf op de hoogte van het festival via Diaspora, Facebook en Twitter.

Het Alternatieve Finance Festival is onderdeel van vele acties en initiatieven die door een coalitie van Europese NGOs en netwerken ieder op haar eigen manier in Europa worden georganiseerd.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws