like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Fairphone wint een Lovie Award

Van: op 28 september 2016

fairphone parts 2Het Nederlandse bedrijf Fairphone, maker van ‘eerlijke’ smartphones, heeft een prestigieuze Europese internetprijs in de wacht gesleept. De onderneming won een Lovie Award, in de categorie ‘Emerging Entrepreneurs’. De Lovie Awards zijn de Europese versie van de Webby Awards, de internet-Oscars.

Fairphone probeert zoveel mogelijk eerlijke producten in de smartphones die het maakt te verwerken. Ook betrekt het bedrijf alleen materiaal van fabrieken die proberen de werkomstandigheden te verbeteren. Daarnaast zijn de duurzame toestellen zogeheten modulaire smartphones. Dat betekent dat de gebruiker gemakkelijk zelf onderdelen kan vervangen.

De Lovie Awards, die dit jaar voor de zesde keer worden uitgereikt, zijn de belangrijkste internetprijzen in Europa.

 

Tevreden crowd

Tot nu toe heeft Fairphone meer dan 40.000 type 2’s, het nieuwste model, verkocht aan gebruikers in heel Europa. Die crowd heeft maanden van tevoren geld ingelegd om gezamenlijk bij te dragen aan een eerlijke productie en ondersteuning. Want Fairphone steunt bij de productie ook veel goede doelen in de waardeketen. Zo wordt er bewust gekozen voor conflict-vrije en ‘fairtrade’-mineralen en helpt Fairphone bij het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de fabrieken. Ook helpt ze oude telefoons te recyclen.

 

Nu bij bijna alle providers

In samenwerking met Websend, één van de grootste leveranciers van mobiele abonnementen en ITZMORE kunnen consumenten de Fairphone bestellen door éérst naar de webshop te gaan en vanaf daar de order te plaatsen. Accessoires kun je rechtstreeks  bestellen.

Zakelijke gebruikers kunnen gebruik maken van de speciale actiepagina die Duurzaamnieuws in samenwerking met ITZMORE heeft gemaakt.

Tot en met 31 oktober is er een 100% cashback op de afsluitprovisie als je een zakelijk abonnement TELE2 afsluit met een databundel van 8 GB of 24 GB.

Kies je voor een ander abonnement, dan krijg je via ITZMORE 100% cashback op de verzendkosten wanneer je een order plaatst via de wegschop.

Kies hier voor jouw Faire phone:

Fairphone prive

Fairphone zakelijk

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: maex, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws