like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Gaat de koers van de Bitcoin weer omhoog in 2019?

Van: op 22 december 2018

blockchain bitcoin data

De koers van de Bitcoin heeft de gemoederen goed bezig gehouden in 2018. Van een absolute top rond € 20.000,- aan het begin van het jaar naar rond € 3000,- nu. Op de aandelenmarkt is de boodschap: stap laag in. Geldt dat ook voor cryptovaluta?

Laag instappen is natuurlijk een goed uitgangspunt om winst te boeken. Wat je wil weten is: wat is het laagste punt. Goede informatie over de markt is een goed begin. Informeer je daarom over het actuele en het historische koersverloop. Daar zijn goede bronnen voor beschikbaar, zoals de Bitcoin koers via www.satos.nl

Hoe werkt Bitcoin

Bitcoin werkt op basis van blockchain-technologie. Die is veilig en kan bijna niet worden gehackt. Dat komt omdat de informatie van transacties parallel via verschillen wegen wordt verstuurd. Die wegen kunnen niet allemaal tegelijk worden gehackt.

Om die transacties met een blockchain uit te voeren is veel rekenkracht nodig. Door je computer daar aan te laten meerekenen kun je bitcoins verdienen. Dat heet minen. Bitcoin is dus het 'geld' wat je kan verdienen door mee te rekenen aan blockchain transacties, in dit geval transacties van Bitcoins zelf.

Het totaal aantal Bitcoins dat ooit op die manier verdiend kan worden is begrensd op 21 miljoen. Dat getal rolt uit een berekening van het aantal transacties via de blockchain, en een halvering elke 4 jaar van het aantal Bitcoins dat vergoed wordt voor het minen.

Wat gebeurt er met de koers

Het koersverloop van de Bitcoin tot nu toe liet een beeld zien dat past bij een nieuwe en snel ontwikkelende markt. Die markt is er nog steeds, en wordt volgroeider. Daaruit zal waarschijnlijk een stabielere ontwikkeling volgen.

Voorspellen blijft moeilijk, maar er zijn een aantal uitgangspunten op basis waarvan je wel verwachtingen kunt koesteren. Een daarvan is dat het minen van bitcoins trager gaat naarmate de tijd vordert. Maar ook naarmate de energiekosten hoger worden, want dan wordt het voor kleine partijen steeds moeilijker om in te stappen. In zo’n situatie mag je op basis van marktwerking verwachten, dat de koers zal gaan stijgen.

Een tweede ontwikkeling is die van de vraag naar veilige transacties. Met elke hack neemt de behoefte aan een veilige transactiemethode toe. Bitcoin is daarvoor een mogelijkheid. Ten slotte zijn er steeds meer mensen die ook omwille van privacy transacties willen doen waarvan de data niet makkelijk kunnen worden ingezien.

Wat 2019 voor de Bitcoin gaat brengen weten we over 12 maanden precies. Maar als je naar de uitgangspunten van nu kijkt, kan het zeker een jaar met kansen worden.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info