Duurzaam verbouwen blijkt een heel breed begrip. Bij deze vorm van verbouwen gaat het er in basis om dat je rekening houdt met de effecten op het milieu. Dan gaat het bijvoorbeeld over de materialen die je gebruikt en de uitstoot aan CO2, de energie besparende maatregelen die je treft. Je bekijkt de milieueffecten over de hele levensduur van het bouwwerk.
Kostbaar
Duurzaam verbouwen is over het algemeen kostbaar. Een beetje verbouwing is zo wie zo een forse investering. Duurzaam bouwen kan dit nog net iets duurder maken. De insteek is wel vaak dat je door duurzaam te bouwen op termijn lagere kosten hebt en uiteraard het milieu een dienst bewijst.
Eigen geld of lenen?
Veruit de voordeligste manier om een verbouwing te betalen is om dit met eigen (spaar)geld te doen. Mocht dit (deels) niet mogelijk zijn dan kun je altijd een lening aanvragen. Of je in aanmerking komt voor een lening kun je altijd vrijblijvend toetsen door een offerte aan te vragen. Let op! Kijk naar alle aspecten van de offerte, staar je niet alleen blind op de te betalen maandtermijn maar kijk ook naar looptijd en rente, hoe lager de rente en hoe korter de looptijd, hoe voordeliger de lening.
Hoeveel kun je lenen?
Een goede indicatie krijgen van wat je kunt lenen kun je door online een maximale leenberekening te doen. Deze berekening geeft aan de hand van een paar gegevens zoals; inkomen, burgerlijke staat en of je in een koop- of huurwoning woont, een goede indicatie van hetgeen jij kunt lenen.
Waar je niet aan voorbij moet gaan is dat een lening altijd wordt aangemeld bij het BKR. Hier worden alle leningen en roodstanden van alle consumenten van Nederland. Dit kan je mogelijk in de toekomst belemmeren bij het aangaan van een (nieuwe) hypotheek.