sportverenigingen duurzaamHet Gelders Energieakkoord presenteert een 10-puntenplan voor de energieparagraaf van lokale verkiezingsprogramma’s. De inzet van gemeenten is essentieel bij het bereiken van de energieomslag. Plan en helpdesk maken het makkelijker om de ambities om te zetten in daden.

Olie en gas raken op en de CO2-uitstoot veroorzaakt problemen. Nederland moet daarom in 2050 energieneutraal zijn. In Gelderland hebben 190 bedrijven, energiecoöperaties, overheden en NGO's hiervoor het initiatief genomen via het Gelders Energieakkoord. Een mooi voorbeeld voor de andere provincies.

groenopladen generic keuzehulp

Gemeenten essentieel

Gemeenten zijn essentieel voor het bereiken van de energiedoelen. Zij hebben invloed op regelgeving, uitvoering en betrokkenheid van bewoners. Een ambitieus verkiezingsprogramma en een concreet college-akkoord brengt de energiedoelstellingen dichterbij.

 

Tips voor verkiezingsprogramma

Het GEA presenteert daarom een tienpuntenplan dat lokale partijen helpt bij het schrijven van het eigen partijprogramma. Het zijn actiepunten die volgens het Gelders Energieakkoord van belang zijn voor het bereiken van de doelstellingen. De politieke partijen kunnen de punten naar eigen inzicht en behoefte aanvullen of indikken. Ook handig voor partijen buiten Gelderland overigens! Het plan kun je hier downloaden.

 

Helpdesk

Naast het 10-puntenplan heeft het Gelders Energieakkoord een helpdesk ingericht. Gelderse lijsttrekkers, raadsleden en andere leden van lokale afdelingen van politieke partijen kunnen hulp vragen bij het schrijven van hun partijprogramma. De helpdesk werkt via het mailadres [email protected].

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws