like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Gelders Energieakkoord helpt lokale politiek met 10 punten plan

Van: op 2 juli 2017

sportverenigingen duurzaamHet Gelders Energieakkoord presenteert een 10-puntenplan voor de energieparagraaf van lokale verkiezingsprogramma’s. De inzet van gemeenten is essentieel bij het bereiken van de energieomslag. Plan en helpdesk maken het makkelijker om de ambities om te zetten in daden.

Olie en gas raken op en de CO2-uitstoot veroorzaakt problemen. Nederland moet daarom in 2050 energieneutraal zijn. In Gelderland hebben 190 bedrijven, energiecoöperaties, overheden en NGO's hiervoor het initiatief genomen via het Gelders Energieakkoord. Een mooi voorbeeld voor de andere provincies.

 

Gemeenten essentieel

Gemeenten zijn essentieel voor het bereiken van de energiedoelen. Zij hebben invloed op regelgeving, uitvoering en betrokkenheid van bewoners. Een ambitieus verkiezingsprogramma en een concreet college-akkoord brengt de energiedoelstellingen dichterbij.

 

Tips voor verkiezingsprogramma

Het GEA presenteert daarom een tienpuntenplan dat lokale partijen helpt bij het schrijven van het eigen partijprogramma. Het zijn actiepunten die volgens het Gelders Energieakkoord van belang zijn voor het bereiken van de doelstellingen. De politieke partijen kunnen de punten naar eigen inzicht en behoefte aanvullen of indikken. Ook handig voor partijen buiten Gelderland overigens! Het plan kun je hier downloaden.

 

Helpdesk

Naast het 10-puntenplan heeft het Gelders Energieakkoord een helpdesk ingericht. Gelderse lijsttrekkers, raadsleden en andere leden van lokale afdelingen van politieke partijen kunnen hulp vragen bij het schrijven van hun partijprogramma. De helpdesk werkt via het mailadres info@geldersenergieakkoord.nl.

 

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Gelderland, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!