Google is verplicht om mee te werken met de Amerikaanse overheid als deze om data verzoekt, en mag daarover de betrokken partijen niet informeren. Bewijs daarvoor is nu naar buiten gekomen, omdat de rechtbank van New York wat slordig is geweest met het verwijderen van de naam Google uit processtukken die op internet stonden. Dat werd ontdekt door journalisten van de Wall Street Journal.

Google was eerder al in opspraak vanwege de deelname aan het PRISM afluisterprogramma. Daarop stapte Google naar de rechter, om ten minste van de geheimhoudingsplicht af te komen. Dat verzoek werd afgewezen, omdat de rechtbank van oordeel is dat alleen al het bekendmaken van namen van bedrijven waarvan data aan de overheid moeten worden overgedragen, de nationale veiligheid in gevaar brengt.

groenopladen generic keuzehulp

Geen van de betrokken partijen, FBI, de rechtbank en Google, wilde commentaar leveren.

Zie de Wallstreet Journal

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws